На Харківщині електропостачання відновили у 260 звільнених населених пунктах, газ — у 237

На Харківщині електропостачання відновили у 260 звільнених населених пунктах, газ — у 237

Укрінформ
На деокупованих територіях Харківщини та областей, що потерпають від обстрілів російської армії, тривають відновлювані роботи.

Про це сказав заступник керівника Офісу Президента Кирило Тимошенко на брифінгу, повідомляє Укрінформ.

Зокрема, Тимошенко повідомив, що у звільнених населених пунктах Харківщини утворено 13 військових адміністрацій, відновили свою роботу 15 відділень поліції, вже запрацювали три Центри надання адміністративних послуг. Окрім того, за його словами, налагоджена робота у 100 фельдшерських пунктах, а також вже працюють 49 відділень Укрпошти.

Також на Харківщині у 237 населених пунктах відновлено газопостачання, у 260 - електропостачання, у 427 - водопостачання, 160 - мобільний зв’язок.

“Відновлювальні роботи за всіма цими напрямками тривають”, - підкреслив Тимошенко.

Також він поінформував про відновлення руху поїздів сполученням з Балаклії, Дергачів та Чугуєва до Харкова, а також - відновлення автомобільного сполучення з містами Ізюм, Балаклія, Куп’янськ, селищами Великий Бурлук, Шевченкове, Дворічна, та селами Вільхуватка, Вільхівка, Кіндрашівка та Курилівка.

Окрім того, запрацював автобусний маршрут сполученням Харків – Шевченкове - Куп’янськ.

“Через нескінченні обстріли зберігається потреба в низці речей для забезпечення населення на деокупованих територіях. Це тисячі продуктових наборів, гігієнічних товарів, буржуйки, генератори, сонячні панелі, бензин. А також - тонни будівельних матеріалів: цвяхи, саморізи, OSB-плити і таке інше. Це ті речі, якими жителі забезпечуються з боку влади, але необхідність в них існує постійна”, - сказав Тимошенко.

Заступник керівника ОП поінформував, що після обстрілів 15 жовтня міста Миколаїв уже розібрано частину завалів, звільнено проїзди, які були завалені камінням та бетонними плитами.

“Закрито віконні прорізи багатоповерхового будинку у Корабельному районі Миколаєва, пошкодженого після нічних обстрілів 23 жовтня. Загалом за останній тиждень лише у Миколаєві закрито понад 2 500 квадратних метрів віконних прорізів та виконано ремонт 3 165 квадратних метрів покрівлі, пошкодженої внаслідок збройної агресії російської федерації”, - повідомив Тимошенко.

Він також нагадав, що 22 жовтня росія ракетами обстріляла об’єкти інфраструктури Одеської області, адміністративні та виробничі будівлі.

“Внаслідок влучання були перебої з енергопостачанням деяких населених пунктів Одеської області, 10,5 тисяч громадян залишились без світла. Аварійні бригади енергетиків провели обстеження та доклали зусиль для повернення електропостачання всім жителям області”, - підкреслив заступник керівника ОП.

Читайте також: У деокупованих громадах Херсонщини почали роботу «Лікарі без кордонів»

Тимошенко зазначив, що цими вихідними росіяни завдали ракетного удару і по підстанціях Рівненщини.

“Внаслідок російського теракту на території району пошкоджено 9 будівель. Це житлові, господарські та адміністративні будівлі. Вибито шибки. Пошкоджено дахи. Вже зроблені відповідні заміри ушкоджень. Наразі триває відновлення покрівель та вікон”, - сказав заступник керівника ОП.

Він додав, що роботи тривають за участі тергромад, обласної та Рівненської районної військової адміністрацій.

“Ворог не припиняє терор цивільного населення та не полишає свого бажання утворити гуманітарну катастрофу на території України. Ми мусимо тримати стрій і максимально докладати зусиль для якнайшвидшого відновлення”, - наголосив Тимошенко.

Читайте також: Уряд змінив порядок відновлення виплат пенсій на деокупованих територіях

Як повідомлялося, у Миколаївській міській раді поінформували, що армія рф щодоби випускає по Миколаєву у середньому по вісім ракет, був випадок, коли за один день їх прилетіло 38.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-