У деокупованих громадах Херсонщини почали роботу «Лікарі без кордонів»

У деокупованих громадах Херсонщини почали роботу «Лікарі без кордонів»

Укрінформ
На звільнених від російських окупантів територіях Херсонщини працює міжнародна організація «Лікарі без кордонів».

Про це в Телеграмі повідомив начальник Херсонської ОВА Ярослав Янушевич, передає Укрінформ.

«На звільнених від російських окупантів територіях Херсонщини працює міжнародна організація «Лікарі без кордонів». Херсонці отримують невідкладну меддопомогу, консультації з лікарями та безкоштовні ліки», - написав Янушевич.

Голова ОВА уточнив, що у Кочубеївці розгорнуто стабілізаційний медпункт. Там пацієнтів цілодобово приймають лікарі екстреної практики та фельдшери. Вони надають первинну медико-санітарну та невідкладну допомогу, також проводять амбулаторні консультації. Уже проведено понад 120 медичних консультацій.

У Свободному спеціалісти «Лікарів без кордонів» працюють також цілодобово, надаючи первинну медико-санітарну допомогу. Пацієнтів приймають на базі фельдшерського пункту. Також працює й карета швидкої. Лікарі вже здійснили понад 200 виїздів, а на базі провели 600 медичних консультацій.

Читайте також: «Лікарі без кордонів» надаватимуть допомогу переселенцям та жителям звільнених територій

«У інших деокупованих населених пунктах працює мобільна група у складі лікаря терапевта, гінеколога та психолога. Вони уже відвідали Нову Калугу, Золоту Балку, Велику Олександрівку, Архангельське, Шевченківку, Хрещенівку, Білу Криницю, Новодмитрівку, Нововоскресенське, Біляївку, Українку, Миролюбівку, Людмилівку», - додав Янушевич.

Звернутися за медичною консультацією до «Лікарів без кордонів» можна телефоном. Для цього працює «гаряча лінія»: +380955737687; +380503178294.

Телефонувати можна 24/7. Усі послуги безкоштовні та конфіденційні.

Як повідомляв Укрінформ, у Херсонській області ЗСУ звільнили від російської армії понад 90 населених пунктів, в яких мешкають понад 12 тисяч осіб. Зараз у звільнених селах та містечках проводять комплекси стабілізаційних заходів.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-