«Лікарі без кордонів» надаватимуть допомогу переселенцям та жителям звільнених територій

«Лікарі без кордонів» надаватимуть допомогу переселенцям та жителям звільнених територій

Укрінформ
Представники міжнародної неурядової організації "Лікарі без кордонів" надаватимуть психологічну та психосоціальну допомогу ВПО та населенню, що проживає на звільнених територіях Херсонщини та у прифронтових районах Миколаївщини.

Як передає Укрінформ, про це повідомляє Міністерство з питань реінтеграції тимчасово окупованих територій.

Зазначають, що віцепрем’єр-міністр України Ірина Верещук під час зустрічі з Головою Бельгійської секції «Лікарів без кордонів» Крістофером Стоуксом обговорили питання, як напередодні зими підтримати українців, які змушені були через війну залишити свої домівки; як доставляти ліки на щойно звільнені території та надавати їхнім мешканцям медичну допомогу в екстремальних умовах; як евакуйовувати постраждалих із зон бойових дій, в тому числі людей похилого віку та дітей.

«Сторони обговорили різнобічну співпрацю. Домовилися про надання психологічної та психосоціальної допомоги ВПО та населенню, що проживає на звільнених територіях Херсонської та у прифронтових районах Миколаївської областей. А також – координацію зусиль щодо підготовки резервних місць для розміщення переселенців під час зимового періоду», - йдеться у повідомленні.

Як повідомляв Укрінформ, в Україні нині працює понад 600 представників міжнародної гуманітарної організації «Лікарі без кордонів». Представники організації є у майже всіх регіонах України, зокрема в Дніпрі, Івано-Франківську, Харкові, Києві, Одесі, Львові, Миколаєві, Полтаві, Покровську, Запоріжжі, Житомирі, Костянтинівці та інших населених пунктах. Організація має намір розширити свою діяльність в Україні, а також на тимчасово загарбаних армією рф територіях.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-