Військові нагородили пенсіонера із Сумщини, який «затрофеїв» російський танк

Військові нагородили пенсіонера із Сумщини, який «затрофеїв» російський танк

Відео
Укрінформ
Пенсіонера Олександра Чорномаза із села Самотоївка на Сумщині нагородили за трофейний російський танк.

Як передає Укрінформ, про це повідомляє Суспільне. Суми.

Чоловікові вручили нагороду від командування оперативно-тактичного угрупування "Суми" за операцію із захоплення військової техніки ворога.

Зазначається, що через 50 років після строкової служби, пенсіонер зумів завести і проїхати 30 км на сучасному танку, залишеному ворогом. Це сталося ще на початку березня, коли окупанти тримали в облозі Суми.

Олександр Чорномаз розповів, що росіяни заїхали в Самотоївка ще на початку вторгнення в лютому, вигнали місцевих жителів та зайняли їхні хати, а потім почали обстрілювати навколишні міста й села з танків, артилерії, систем реактивного залпового вогню.

Коли Олександр їхав у Суми на своїй старенькій машині записуватися в тероборону, він побачив край дороги танк  - і запропонував командиру його привезти. Але танк виявився несправним.

Читайте також: Британська розвідка: Більше половини танкового парку України – трофеї

"Машина не заводилася. Я зняв акумулятор, але тут прийшло повідомлення, що до нас рухається колона російських танків. Ми поховалися в посадку, колона проїхала повз. У нас була інформація про 13, а ми нарахували лише 12. Ми пересиділи колону, а потім коли вони проїхали, вирушили. Далі при дорозі побачили один із танків. Заліз у нього - там усе на автоматиці. Хто колись був у танку, розбереться, завів - танк завівся. Так і поїхали", - розповідає Чорномаз.

Як уточнюється, трофеєм виявився Т72Б3 - один з новітніх танків армії рф, випущений 2014 року.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-