У школі на Херсонщині виявили свідчення воєнних злочинів росіян

У школі на Херсонщині виявили свідчення воєнних злочинів росіян

Фото
Укрінформ
В одному з деокупованих населених пунктів Бериславського району Херсонської області у школі, де розташовувалися загарбники, залишилося чимало доказів воєнних злочинів.

Про це у Фейсбуку повідомила Херсонська обласна прокуратура, передає Укрінформ.

«Упродовж 20-21 жовтня 2022 року прокурори органів прокуратури Херсонської області спільно зі слідчими поліції та експертами провели огляд місця дислокації російської армії в одному з деокупованих населених пунктах регіону. Установлено, що військовослужбовці країни-агресора облаштувались у будівлі одного з навчальних закладів Бериславського району», - йдеться у повідомленні.

Зазначається, що відходячи, загарбники лишили по собі фотокартки, військову форму, написи на стінах і шкільних дошках, а також інші відомості, які свідчать про скоєння ними воєнних злочинів.

Усе вилучене буде направлено на експертизи.

Читайте також: росіяни з Херсонщини примусово вивозять у Крим дітей з інвалідністю – Єрмак

Правоохоронці вживають заходів з метою встановлення свідків та потерпілих від незаконних дій загарбників. Слідчі дії проводяться в межах кримінального провадження за фактом порушення законів та звичаїв війни (ст. 438 КК України).

Як повідомляв Укрінформ, у Херсонській області ЗСУ визволили понад 90 населених пунктів. У деокупованих селах та містах проводять комплекси стабілізаційних заходів.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-