На Херсонщині колаборантка «перепрофілювала» дитсадок під російські програми

На Херсонщині колаборантка «перепрофілювала» дитсадок під російські програми

Укрінформ
На тимчасово захопленій Херсонщині колаборантка добровільно стала "завідувачкою" дитсадка у Новій Каховці, схилила на бік ворога частину колективу. Заклад працює за російськими стандартами.

Про це повідомляє у Фейсбуці відділ комунікації поліції Херсонської області, передає Укрінформ.

колабораційній діяльності викрито жительку Каховського району. Жінка перейшла на бік ворога та добровільно обійняла посаду «завідувачки дошкільного навчального закладу» у місті Нова Каховка. Зрадниця схилила до співпраці частину колективу садочка, а сам заклад працює відповідно до стандартів дошкільної освіти рф", - йдеться у повідомленні.

Як повідомляють у поліції, викрито й інших колаборантів. Зокрема, жителя Херсона, який співпрацює з окупантами, агітував жителів міста щодо вступу громади до складу рф та увійшов до складу т.зв. «виборчої комісії» на псевдореферендумі.

Читайте також: В Україні остаточно заборонили діяльність 12 проросійських партій

Ще один житель Херсона перейшов на бік ворога, підтримує окупацію та надає інформаційну підтримку країні-агресору. Чоловік є адміністратором проросійських каналів, на яких поширює власні дописи та відеоматеріали з російською пропагандою, публічно виправдовує збройну агресію рф проти України та підтримує дії окупаційної влади.

Задокументовано також злочинну діяльність громадянина рф, який в Херсоні через пропагандистський телеканал розповсюджує недостовірну інформацію, яка виправдовує злочини країни-агресорки.

Загалом за минулу добу, 21 жовтня, поліція відкрила 42 кримінальні провадження за фактами воєнних злочинів, вчинених військовими рф на Херсонщині.

У місті Гола Пристань військові рф захопили приміщення виконавчої служби і розмістили на його базі «Пенсійний фонд» окупаційної влади.

Читайте також: СБУ встановила ще вісьмох організаторів псевдореферендуму на півдні України

А ще в поліцію надійшло повідомлення від жителя Генічеського району, що у його квартиру представники місцевої окупаційної влади заселили працівників фсб рф. Окупанти винесли з помешкання побутову техніку та інше майно, яке завантажили у автомобіль та вивезли.

За усіма фактами поліція відкрила кримінальні провадження за ст. 438 (Порушення законів та звичаїв війни) Кримінального кодексу України.

Читайте також: У Миколаєві затримали директора КП, який очолював російську агентуру

Як повідомляв Укрінформ, Державне бюро розслідувань з початку повномасштабного вторгнення російської федерації розслідує вже одну тисячу проваджень щодо зрадників та колаборантів.

Фото: Херсон online

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-