У Миколаєві тепло намагатимуться дати в усі будинки попри те, що багато людей виїхали - мер

У Миколаєві тепло намагатимуться дати в усі будинки попри те, що багато людей виїхали - мер

Укрінформ
Мешканці Миколаєва, попри війну, намагаються сплачувати за житлово-комунальні послуги, зокрема за теплопостачання, рівень розрахунків за яке нині становить близько 70-80 відсотків.

Про це повідомив міський голова Миколаєва Олександр Сєнкевич на брифінгу в Медіацентрі Україна - Укрінформ 20 жовтня, передає кореспондент Укрінформу.

«Наші миколаївці підтримують рідне місто, і навіть знаходячись за кордоном намагаються сплачувати за житлово-комунальні послуги. Зокрема, це теплопостачання, рівень розрахунків за яке нині становить близько 70-80 відсотків. Бо наші комунальники постійно працюють, підтримуючи систему у робочому стані», - сказав мер.

Він також зазначив, що цієї зими намагатимуться запустити тепло у весь житловий фонд, попри те, що більша частина миколаївців виїхала.

Читайте також: У Миколаєві чотири дрони-камікадзе поцілили в навчальний заклад

«Адже якщо цього не зробити, то меблі та майно в квартирах за зиму відсиріють і зіпсуються. Тоді на їх відновлення піде більше коштів. Тому ті, хто навіть не проживає у місті, повинні будуть сплачувати за цю послугу», - наголосив Сєнкевич.

Те ж саме, за його словами, стосується і квартплати. Адже управляючі компанії працюють, ремонтують комунікації, готують будинки до зими і таке інше. Тому потрібно платити всім, навіть якщо не проживаєш. А ось вода, газ та електрика обліковується лічильниками. Тому там проблем з оплатою немає, якщо не споживаєш.

Читайте також: У Миколаєві за час цієї війни загинули вже 138 цивільних, ще 688 отримали важкі поранення

Мер також нагадав, що з початку повномасштабної війни російські терористи не обстрілювали Миколаїв лише 40 діб. Тому нагальною проблемою у місті наразі є побиті тисячі вікон в житлових будинках. Місцеві комунальники не встигають забити їх ОСБ- плитами на зиму, тому на допомогу мають приїхати ремонтні бригади з Житомира, Рівного, Луцька та Одеси.

Як повідомлялося, у Миколаєві на 60% зменшили кількість електротранспорту та вимкнули світлофори.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-