росіяни на Херсонщині не можуть знайти добровольців для незаконного «батальйону»

росіяни на Херсонщині не можуть знайти добровольців для незаконного «батальйону»

Укрінформ
У російських загарбників великі проблеми з набором добровольців до незаконного збройного формування - так званого «батальйону ім. Маргелова», адже жителі Херсонщини не хочуть воювати проти свого народу.

Про це у Фейсбуці повідомив перший заступник голови Херсонської обласної ради Юрій Соболевський, передає Укрінформ.

«За наявною інформацією, в окупантів дуже великі проблеми з набором добровольців до нещодавно створеного ними батальйону ім. В. Маргелова», - написав Соболевський.

Він зазначив, що абсолютна більшість херсонців не хоче і не буде брати в руки зброю, аби воювати проти свого народу.

За словами Соболевського, з’явилася навіть інформація, що вороги пропонували в’язням, які відбувають покарання згідно з українським законодавством, амністію за вступ до «батальйону». Але і там отримують відмову.

Читайте також: Колаборанти з Херсонщини вивозять родини у Крим

Як повідомляв Укрінформ, поліція встановила особу воєнного злочинця, який очолив створене окупаційною владою Херсонщини незаконне збройне формування «добровольчий батальйон імені героя СРСР, командувача повітряно-десантних військ Василя Маргелова». За попередньою інформацією, командиром цього формування, завданням якого є здійснення диверсійних заходів на півдні України, призначений уродженець рф, який раніше мешкав у Київській області. До складу «батальйону» окупанти планують залучати колишніх силовиків.

Фото: Юрій Соболевський, Фейсбук

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-