Підозру за підтримку псевдореферендуму оголосили ще 12 «депутатам днр»

Підозру за підтримку псевдореферендуму оголосили ще 12 «депутатам днр»

Фото
Укрінформ
Правоохоронці оголосили підозри ще 12 так званим депутатам незаконного утворення «днр» за підтримку влаштованого росією псевдореферендуму.

Як передає Укрінформ, про це у Фейсбуку повідомляє Офіс генерального прокурора.

«За процесуального керівництва Донецької обласної прокуратури 12 мешканцям Донеччини заочно повідомлено про підозру у вчиненні умисних дій з метою зміни меж території та державного кордону України на порушення порядку, встановленого Конституцією України, за попередньою змовою групою осіб та участі в організації та проведенні незаконного референдуму на тимчасово окупованій території (ч. 2 ст. 110, ч. 5 ст. 111-1 Кримінального кодексу України)», - ідеться в повідомленні.

За даними слідства, 20 вересня псевдодепутати взяли участь у засіданні «народної ради днр» та на підставі звернення так званого голови «громадської палати» особисто позитивно проголосували й ухвалили фейковий «закон» «Про референдум днр з питання входження до складу рф на правах суб’єкта рф».

Читайте також: Десятьом організаторам псевдореферендуму на Луганщині оголосили підозру

Надалі за результатами псевдоголосування так званою центральною виборчою комісією «днр» з метою «приєднання» до росії частини українських територій був організований та проведений фейковий «референдум» у тимчасово окупованих населених пунктах Донецької області.

Як повідомляв Укрінформ, на початку жовтня за організацію фейкових референдумів на тимчасово захоплених росією територіях були оголошені підозри групі псевдодепутатів так званої «народної ради днр» та п’ятьом жителям Херсонської області.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-