Десятьом організаторам псевдореферендуму на Луганщині оголосили  підозру

Десятьом організаторам псевдореферендуму на Луганщині оголосили підозру

Фото
Укрінформ
У Луганській області повідомили про підозру ще десятьом особам, які брали участь в організації й проведенні псевдореферендуму.

Як передає Укрінформ, про це повідомляє Офіс генпрокурора.

За процесуального керівництва Луганської обласної прокуратури повідомили про підозру десяти особам, які брали участь в організації та проведенні псевдореферендуму на Луганщині.

Їм інкриміноване посягання на територіальну цілісність і недоторканність України та колабораційну діяльність (ч. 2 ст. 110, ч. 5 ст. 111-1 Кримінального кодексу України).

Читайте також: Чотирьом організаторам псевдореферендуму в ОРДЛО оголосили підозру

За даними слідства, 19 вересня голова так званої «общественной палаты лнр» ініціював питання проведення на тимчасово захопленій території Луганщини псевдореферендуму.

«Голова, заступник голови та псевдодепутати так званого «народного совета лнр» 20 вересня проголосували за ухвалення закону «Про референдум лнр з питання входження до складу російської федерації на правах суб’єкта рф». На основі даного «документа» 23-27 вересня року на тимчасово окупованій території Луганської області та на «закордонних дільницях» на території рф організовано та проведено псевдореферендум», - ідеться у повідомленні.

Підозрювані публічно закликали громадян України до активної участі у незаконному заході та наголошували на необхідності приєднання до рф.

Читайте також: Жителя Херсонщини, який з ОРДЛО готував теракти в регіоні, засудили на 15 років

Досудове розслідування здійснюють слідчі 3-го управління ГУ СБУ в Донецькій та Луганській областях.

Як повідомляв Укрінформ, віцепрем’єр-міністр, міністр з питань реінтеграції тимчасово окупованих територій Ірина Верещук заявила, що українські громадяни, які брали участь у підготовці та проведенні псевдореферендумів, понесуть кримінальну відповідальність.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-