На Луганщині росіяни почали «відновлення» лікарень – у списках немає жодної зруйнованої

На Луганщині росіяни почали «відновлення» лікарень – у списках немає жодної зруйнованої

Укрінформ
У Луганській області росіяни розпочали так зване «відновлення» лікарень, проте до списку не потрапив жоден зруйнований медичний заклад.

Як передає Укрінформ, про це начальник Луганської обласної адміністрації Сергій Гайдай повідомив у Телеграмі.

“Лікарні окупованої Луганщини переповнені, проте рф розпочала там “відновлення”, до переліку не потрапив жодний зруйнований заклад з Лисичанська, Рубіжного, Попасної, Кремінної та Сєвєродонецька”, - написав Гайдай.

Він нагадав, що росіяни показували, як упродовж декількох тижнів “майже з нуля відновлювали” нещодавно відремонтовані Україною об’єкти та з пафосом їх відкривали. “Можливо, лікарні Луганська, Антрацита, Довжанська, Ровеньків, Брянки чи Кадіївки за вісім років дійсно настільки втомилися від поранених окупантів, що потребують відновлення. Не ремонту, а саме “восстановления”, - підкреслив Гайдай.

За його словами, це не можна сказати про медзаклади Марківки, Старобільська, Новоайдара та Новопскова. За останні роки там були виконані капремонти лікарень на десятки мільйонів гривень, придбане сучасне обладнання.

За словами Гайдая, у так званій “лнр” заявили, що контролюватимуть “диво-ремонти шефи-регіони російської федерації”. “Тобто, навіть регіони рф (з точки зору рф) вже поділяються на шефів та підлеглих”, - заначив він.

Читайте також: На Луганщині загарбники хочуть використати людей як «живий щит» - Гайдай

Як зауважив начальник ОВА, у переліку лікарень відсутні медичні заклади, які дійсно потребують значних ремонтів. Зокрема у Лисичанську, Гірському, Попасній, Сєвєродонецьку, Рубіжному, Кремінній.

За його словами, в багатьох лікарнях на захоплених територіях Луганщини цивільних не приймають через завантаженість лікарів та відсутність ліжкомісць. Через низьку якість медичної допомоги та відмову командування російських військ евакуйовувати тяжкопоранених на територію росії смертність серед них перевищує 50%.

Як повідомляв Укрінформ, на тимчасово захоплених територіях Луганської області загарбники намагаються переконати місцеве населення, що зможуть забезпечити йому “безперебійне своєчасне теплопостачання”, у лікарні регіону продовжують прибувати поранені російські військові.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-