На Луганщині загарбники хочуть використати людей як «живий щит» - Гайдай

На Луганщині загарбники хочуть використати людей як «живий щит» - Гайдай

Укрінформ
Самопроголошена «влада» загарбників робить усе, аби не випустити з тимчасово окупованої Луганщини цивільне населення і використати його для прикриття від наступу ЗСУ.

Про це повідомив начальник Луганської обласної військової адміністрації Сергій Гадай під час брифінгу в Медіацентрі Україна — Укрінформ.

«Під час псевдореферендуму загарбники навіть виїзди з сіл перекривали, не тільки з міст. Зараз, в теорії, люди виїхати з окупованої території можуть, якщо тільки це не особи чоловічої статі. Чоловіків розвертають одразу. Ну, хіба що в них є певні дозволи. Для решти виїзд дуже ускладнили. Окупанти хочуть використати людей як «живий щит», - зазначив Гайдай.

За його словами, існують, вельми умовно, два напрямки. Один, відносно короткий, через Запоріжжя. І є ще дуже довгий і дорогий шлях: три доби й більше через територію країни-агресора і далі на країни Балтії.

«Але наразі навіть через російський кордон майже неможливо виїхати. Окупанти знаходять для обмеження найрізноманітніші причини», - наголосив очільник Луганщини.

Читайте також: Генасамблея ООН: російські псевдореферендуми на захоплених територіях не мають юридичної сили

Як повідомляв Укрінформ, країни Балтії і деякі інші держави – члени Євросоюзу перекрили кордони для громадян рф. Тож мешканці ОРДЛО, які отримали російські паспорти, змушені будуть залишатись на території росії або виїздити ще більш довгим шляхом через аеропорти Грузії, Туреччини або Казахстану.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-