Експерти U-LEAD навчають громади ефективно управляти відходами

Експерти U-LEAD навчають громади ефективно управляти відходами

Укрінформ
Програма «U-LEAD з Європою» запустила нову навчальну ініціативу для представників територіальних громад «Кроки для спеціалістів. Управління відходами».

Про це Укрінформу повідомили у U-LEAD.

Так, заступник директора «U-LEAD з Європою» від GIZ Андрей Хорват зауважив, що для участі у новій навчальній програмі було відібрано 48 територіальних громад з усієї України, які протягом наступних 12-ти тижнів пройдуть комплексне навчання та напрацюють концепції проєктів щодо управління відходами.

«Основна мета навчальної програми полягає у покращенні розуміння ролі та відповідальності громад в управлінні відходами, підвищенні спроможності громад в розробці та впровадженні спільних проєктів регіонального значення в сфері управління відходами», – розповів радник з питань муніципальних інвестицій «ULEAD з Європою» Олег Черниш.

Читайте також: U-LEAD допомагає громадам перетворювати занедбане майно у житловий фонд

Експерт зазначив, що навчальна програма складатиметься із чотирьох модулів з теоретичною та практичною частинами, які допоможуть представникам громад напрацювати якісну систему управління відходами, включаючи низку управлінських та фінансових питань.

Перший онлайн-семінар відбувався 7 жовтня, учасниками якого стали команди фахівців із 16-ти територіальних громад Рівненської, Волинської, Тернопільської, Закарпатської, Львівської, Івано-Франківської та Хмельницької областей. Захід стосувався сталої системи управління відходами під час воєнного стану та у період післявоєнного відновлення.

За словами керівника регіонального офісу «ULEAD з Європою» у Рівненській області Руслана Сивого, тема управління відходами надзвичайно актуальна для територіальних громад, які намагаються самотужки вирішити це питання.

«Експерти ULEAD допоможуть громадам напрацювати якісну систему управління відходами, але спершу фахівці з громад-учасниць повинні підготувати проєктні ідеї. Найкращі з них будуть відібрані для подальшого доопрацювання та експертного супроводу», – повідомив Сивий.

Команди фахівців з громад у вересні-грудні пройдуть комплексне навчання, після чого відбудеться відбір проєктних ідей та розробка самих проєктів щодо управління відходами. Відібрані на конкурсній основі проєкти отримають супровід від експертів U-LEAD під час їхнього впровадження.

Читайте також: U-LEAD навчає громади особливостям просторового планування

Програма для України з розширення прав і можливостей на місцевому рівні, підзвітності та розвитку «U-LEAD з Європою» спільно фінансується ЄС та його державами-членами Німеччиною, Польщею, Швецією, Данією, Естонією та Словенією для підтримки України на її шляху до зміцнення місцевого самоврядування. U-LEAD сприяє прозорому, підзвітному та багаторівневому управлінню в Україні, яке відповідає потребам громадян, та розширює можливості громад.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-