На Луганщині загарбники годують жителів обіцянками про безперебійне теплопостачання

На Луганщині загарбники годують жителів обіцянками про безперебійне теплопостачання

Укрінформ
На тимчасово захоплених територіях Луганської області загарбники намагаються переконати місцеве населення, що зможуть забезпечити йому «безперебійне своєчасне теплопостачання», у лікарні регіону продовжують прибувати поранені російські військові.

Як передає Укрінформ, про це очільник Луганської військової обласної адміністрації Сергій Гайдай повідомив у Телеграмі.

«Колаборанти біжать зі Старобільська, росіяни згадали про необхідність теплопостачання у Лисичанську, Рубіжному та Сєвєродонецьку. Згадали рівно за тиждень до початку опалювального сезону. Щодня вони хизуються великими перемогами, здобутими у Лисичанську, Рубіжному та Сєвєродонецьку, однак за час, що минув, так нічого і не зробили саме для людей. Для телевізійних новин – багато чого. І тільки через п’ять місяців після захоплення Рубіжного зрозуміли, що місто, як і сусідні, буде без опалення», – зазначив він.

За даними голови ОВА, загарбники «нашвидкоруч заснували філію «Рубіжнетепло» «державного унітарного підприємства «Луганськгаз» та заявили, нібито вона допоможе в організації й забезпечені «безперебійного своєчасного теплопостачання всіх категорій споживачів, що знаходяться на території окремих адміністративно-територіальних одиниць «лнр», а саме міст Рубіжне, Лисичанськ, Сєвєродонецьк».

Читайте також: У Лисичанську пошкоджені десятки кілометрів критичної інфраструктури – Гайдай

Як додав Гайдай, «залишилося упродовж тижня відбудувати вщент зруйновані самими росіянами системи централізованого опалення. Та зараз у них є інші проблеми».

Так, за його даними, станом на сьогодні в загарбників закінчуються ліжко-місця у дитячій лікарні в Лисичанську, де до вторгнення російської федерації базувалася обласна дитяча клінічна лікарня.

У заклад доставлені ще близько 30 поранених військовослужбовців рф, направлений додатковий медперсонал.

Тим часом зі Старобільська, який тиждень тому приймав колаборантів з населених пунктів, розташованих на західній межі Луганської області, загарбники біжать углиб «республіки». «Оснований для паники нет», але щось пішло не так», – зауважив Гайдай.

Як повідомляв Укрінформ, за даними Генерального штабу Збройних сил України, протягом 8 жовтня найбільш напружена ситуація спостерігалася на Бахмутському й Авдіївському напрямках. Українськими захисниками за добу там відбиті понад 30 атак противника.

На Краматорському напрямку війська російської федерації завдавали ударів по Першотравневому, Новоєгорівці, Макіївці, Новому, Тернах, Серебрянці, Білогорівці та Григорівці. На Бахмутському напрямку ворог обстріляв Верхньокам’янське, Яковлівку, Бахмутське, Бахмут, Іванград, Зайцеве, Вершину, Зеленопілля й Опитне.

Читайте також: У Сватовому на Луганщині росіяни замінували основні об'єкти і будівлі

Підрозділи Сил оборони України відбили атаки російських військ у районах населених пунктів Терни, Соледар, Бахмутське, Бахмут, Іванград, Первомайськ, Опитне, Невельське та Побєда.

Українською авіацією по позиціях противника завдані понад 30 ударів, з них 24 — по районах зосередження живої сили, озброєння та військової техніки, дев’ять — по зенітних ракетних комплексах. Підрозділами протиповітряної оборони України збиті п’ять ворожих безпілотників.

Ракетні війська й артилерія ЗСУ протягом доби уразили два пункти управління, дев’ять районів зосередження живої сили, озброєння та військової техніки, три склади з боєприпасами й одинадцять інших важливих об’єктів.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-