Уряд доручив Укрзалізниці виготовити «буржуйки» для деокупованих територій Херсонщини

Уряд доручив Укрзалізниці виготовити «буржуйки» для деокупованих територій Херсонщини

Укрінформ
Кабмін доручив АТ «Укрзалізниця» виготовити 6 тисяч мобільних металевих печей («буржуйок») та додатково заготовить 6 тисяч кубометрів дров для Херсонської області.

Як передає Укрінформ, про це Прем’єр-міністр Денис Шмигаль повідомляє у Телеграмі.

«Збройні сили України продовжують звільнення Херсонщини, але на багатьох деокупованих територіях ми можемо не встигнути відновити опалювальну інфраструктуру. Робимо все можливе, аби забезпечити всіх українців теплом у цей найскладніший в нашій історії опалювальний сезон», - заявив Шмигаль.

Також, за словами прем’єр-міністра, уряд продовжує працювати над посиленням продовольчої безпеки країни.

Читайте також: Уряд розподілив кошти на дрова для жителів прифронтових територій

«Ще весною цього року ми виділили регіонам кошти, аби вони могли створити додаткові запаси зерна. Ця робота велася все літо й продовжується зараз. Аби повною мірою створити необхідні запаси, уряд перерозподілить 18 млн грн для Донецької, Київської та Запорізької областей. Попри те, що збір врожаю все ще триває, можемо з упевненістю сказати, що Україна здатна повністю забезпечити внутрішнє споживання власною рослинною агропродукцією та продовжувати експорт», - заявив Шмигаль.

Як повідомлялося, уряд оцінює стан готовності житлових будинків і теплових мереж до початку опалювального сезону майже на 90%.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-