На Одещині до 15 років в’язниці за держзраду засудили агента фсб «Професора»

На Одещині до 15 років в’язниці за держзраду засудили агента фсб «Професора»

Укрінформ
В Одеській області до 15 років позбавлення волі засудили агента російської фсб під псевдонімом «Професор».

Як передає Укрінформ, про це повідомляє Офіс генпрокурора.

«За публічного обвинувачення прокурорів Одеської обласної прокуратури до 15 років позбавлення волі з конфіскацією майна засуджено жителя Одеси за державну зраду (ч. 2 ст. 111 Кримінального кодексу України)», - йдеться у повідомленні.

Прокурори в суді довели, що чоловік після 24 лютого був завербований представниками фсб рф. Від російських кураторів отримав псевдонім «Професор».

Читайте також: Народному депутату Кузьміну повідомили підозру у держзраді

«Він збирав інформацію щодо місць розташування блокпостів, кількості і озброєння українських захисників, сил протиповітряної оборони, командних пунктів, правоохоронних органів та спецслужб, промислових об’єктів військового призначення на території області, а також інформацію щодо місць ураження ракетними ударами», - ідеться в повідомленні.

Чоловік розвідував способи укріплення штабу оперативного командування «Південь», Одеської обласної військової адміністрації, СБУ та ГУ Нацполіції в області.

Читайте також: За держзраду і дезертирство судитимуть екскомандира підводного човна «Запоріжжя»

Розвідувальну інформацію у вигляді текстових повідомлень і координат із фото та відеосупроводом він передавав майже щодня та одержував винагороду на картковий рахунок.

У судовому засіданні чоловік провину визнав повністю та надав викривальні покази.

Як повідомляв Укрінформ, у жовтні до 12 років ув’язнення засудили жителя Луганської області, який передавав росіянам дані про місця дислокації Збройних сил України.

Фото: Офіс генпрокурора

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-