На Миколаївщині вправлялися у приготуванні страв без електрики та газу

На Миколаївщині вправлялися у приготуванні страв без електрики та газу

Фото
Укрінформ
На Миколаївщині представники 13 громад області змагалися в приготуванні страв в умовах воєнного часу без електрики та газу і з підручних продуктів.

Про це повідомили у пресслужбі Миколаївського обласного центру народної творчості та культурно-освітньої роботи, передає Укрінформ.

«Представники громад області в рамках обласного огляду «WAR: гастрофронт Миколаївщини» змагалися в приготуванні страв в умовах воєнного часу», - йдеться у повідомленні.

На Миколаївщині вправлялися у приготуванні страв без електрики та газу/Фото: ocnt.com.ua

Конкурс тривав два тижні в режимі онлайн. Всі технологічні процеси його учасники знімали на фото або відео. Адже його метою була популяризація нематеріальної культурної спадщини області та створення книги кулінарних рецептів Миколаївщини воєнного часу.

Читайте також: На Житомирщині стартував гастрономічний проєкт «Полісся: страви з поля та лісу»

За умовою огляду, його учасники мали приготувати страви з продуктів, які отримали як гуманітарну допомогу та з власного городу. Страви повинні були готуватися на вогнищі, в печі на дровах або в кабиці, але без використання електрики чи газу.

До огляду долучилося 35 учасників - це творчі колективи, об’єднання та окремі родини з 13 територіальних громад Миколаївщини.

Страви воєнного часу виявилася дуже різноманітними та смачними. Скажімо, «Картопля з оселедцем» від родини Марини Тарахненко з Первомайської територіальної громади, попри дуже простий рецепт, видалася дуже цікавою. Адже страва готується та подається тільки зі спеціальним льоком, оселедцем та маринованою цибулею.

Читайте також: У Бангкоку відомі шеф-кухарі приготували українську вечерю

Підкорив й «Чоловічий борщ» від Ігоря Феника з Первомайської громади. Ця страва виявилася справжньою знахідкою для чоловіків – дуже простою й швидкою у приготуванні.

Також смакувала страва «Юшка на пиві» від колективу Врадіївського будинку культури, яка відрізняється від інших незвичайним об’єднанням нез’єднуваних елементів.

За підсумками огляду організатори відзначили всіх учасників.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-