На Житомирщині стартував гастрономічний проєкт «Полісся: страви з поля та лісу»

На Житомирщині стартував гастрономічний проєкт «Полісся: страви з поля та лісу»

Фото
Укрінформ
В Овручі на Житомирщині презентували гастрономічний проєкт «Полісся: страви з поля та лісу», який має на меті зібрати та зберегти давні й сучасні рецепти поліських страв.

Про це кореспондентові Укрінформу розповіла партнерка проєкту «Авторська кухня українська» Лариса Латипова.

«Зараз мова та їжа є визначальними в ідентичності сучасної людини у світі. Для нас дуже важливо не загубити у цьому світовому різноманітті, і в тому числі в Україні, нашу поліську кухню, відновити її, зберегти та популяризувати. Для нас цей проєкт більше про майбутнє, ніж про минуле. Ми збираємо старовинні рецепти, але думаємо про те, як у майбутньому наші онуки будуть читати, згадувати і, можливо, відновлювати саме те, що в їхньому краї готували жінки і чоловіки», - зазначила Латипова.

За її словами, у межах проєкту буде клуб амбасадорок серед жінок, які би могли збирати, поширювати і ділитися рецептами. У планах зібрати як давні рецепти, за якими вже ніхто не готує, так і осучаснені варіанти страв поліської кухні.

«Ми би хотіли, щоб географія нашого проєкту була широкою, тобто не тільки Овруч, а в ідеалі все українське Полісся. Хочемо створити відкриту електронну бібліотеку давніх і осучаснених рецептів поліських страв», - додала співрозмовниця.

Читайте також: У Львові сотні людей прийшли на відкриття виставки Марії Примаченко

Латипова підкреслила, що серед особливостей поліської кухні приготування їжі на вогнищі та в печі, використання продуктів з лісу та поля, а ще багато страв із картоплі, адже та місцевість сприятлива для її вирощування.

Місто Овруч відоме проведенням гастрономічного фестивалю «Поліська пані Картопелька».

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-