«Блок Кернеса» у Харківській облраді усунув Кирила Кернеса з посади голови фракції

«Блок Кернеса» у Харківській облраді усунув Кирила Кернеса з посади голови фракції

Укрінформ
Політична партія «Блок Кернеса - Успішний Харків» у Харківській облраді усунув Кирила Кернеса з посади голови фракції за «недотримання партійної дисципліни».

 Ще одним рішенням з фракції виключені троє депутатів, які ймовірно перебувають у росії. Про це політсила повідомила на сторінці у Фейсбуці, передає Укрінформ.

«Сьогодні на засіданні фракції депутати більшістю голосів усунули від виконання обов’язків голови фракції Кирила Кернеса. Основною причиною для його заміни депутати назвали те, що від початку війни він жодного разу не висловив своєї позиції щодо військової агресії росії проти України, а також з 24 лютого поточного року самоусунувся від керівництва фракцією. Також депутати заявили про недотримання Кирилом Кернесом фракційної дисципліни», - йдеться в заяві.

Повідомляється, що замість Кирила Кернеса керівником фракції обрали його заступника Віталія Панова.

Ще одним рішенням депутатів стало виключення з фракції депутатів Альберта Кононенка, Павла Столбового та Володимира Святаша.

Читайте також: Відсторонений заступник голови Харківської облради заявляє про «інсинуації» й «травлю»

Кирило Кернес у своєму Фейсбуці заявив, що його позиція щодо війни висловлена під час голосування за відповідне звернення про засудження агресії рф.

«Щодо рішення фракції звільнити мене з посади її очільника. Таке рішення ґрунтується у їхньому розумінні на тому, що я нібито жодного разу не висловився щодо війни, яку розпочала росія проти України. Було соромно на них дивитися, бо як мінімум ми разом приймали звернення Харківської обласної ради до мешканців області, Президента України, Верховної Ради України, Кабінету Міністрів України про засудження агресії Російської Федерації та підтримку територіальної цілісності та незалежності України. Усі наші голосування поіменні та відкриті, тож вони повною мірою усвідомлюють моє ставлення та мою позицію стосовно агресора», - зазначив Кернес.

Щодо виключених із фракції депутатів, то всі троє добре відомі у ЗМІ.

Читайте також: Президент призначив керівників 13 військових адміністрацій на Харківщині

Альберт Кононенко – колишній перший заступник голови облради, повноваження якого рада достроково припинила 25 листопада минулого року. Раніше, у вересні 2018 року, Кононенку оголосили підозру за ч. 5 ст. 191, ч. 2 ст. 209 КК України (незаконне заволодіння чужим майном за попередньою змовою та легалізацію доходів, отриманих незаконним шляхом). Після цього він виїхав, як заявили в обласній прокуратурі, до російської федерації, у зв’язку з чим було направлено пакет документів для звернення в Інтерпол з метою оголошення підозрюваного в міжнародний розшук. За даними слідства, депутат став одним із співзасновників кооперативу, до статутних документів якого внесли недостовірні відомості про мету створення. «На папері» кооператив мав забезпечити житлом його членів. Проте отриману від Харківської міськради ділянку в харківському Лісопарку розділили на ділянки по 0,2 га і розпродали під приватну забудову.

На виборах 2020 року він пройшов до облради від «Блоку Кернеса – Успішний Харків». 24 липня того ж року на сесії облради заявив, що всі кримінальні справи відносно нього закриті за відсутністю складу злочину. Згодом його обрали заступником голови облради.

Другий виключений депутат – Павло Столбовий, син Івана Столбового, мера Балаклії, який пішов на співпрацю з окупантами і згодом разом із родиною виїхав до росії. Столбовий-молодший був керівником комунальної організації Харківської міськради «Офіс реформ Харкова». Його було звільнено з посади за розпорядженням міського голови з 19 серпня «у зв’язку з відсутністю на роботі та інформації про причини такої відсутності понад чотири місяці поспіль».

Читайте також: У Вовчанську в «адміністрації» загарбників знайшли списки колаборантів

Володимир Святаш – батько колишнього нардепа Володимира Святаша, проти якого відкрито справу за статтею «державна зрада». За даними обласної прокуратури, молодшого Святаша загарбники хотіли зробити гауляйтером Харківщини. За даними влади, родина Святашів перебуває в рф.

8 жовтня 2019 року столична прокуратура оголосила Дмитру Святашу підозру в заволодінні 1,1 млрд грн коштів банку АТ «УкрCиббанк». Кримінальне провадження внесли до ЄРДР ще в жовтні 2013 року за ч. 4 ст. 190, ч. 5 ст. 27 ч. 4 ст. 190, ч. 1 ст. 205, ч. 1, 2, 3 ст. 358 КК України (заволодіння шляхом обману коштами в особливо великому розмірі, фіктивне підприємництво, підроблення документів та їх використання). Йшлося про фіктивні кредити, надані фірмам з корпорації нардепа.

У 2020 році повідомлялося, що Святаш разом із родиною отримав російське громадянство.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-