Уряд виділив 300 мільйонів на відновлення інфраструктури звільненої території Харківщини

Уряд виділив 300 мільйонів на відновлення інфраструктури звільненої території Харківщини

Укрінформ
Кабінет Міністрів на засіданні 4 жовтня ухвалив виділити 300 млн грн на відновлення інраструктури на визволеній території Харківської області.

Про це віцепрем’єр-міністр - міністр з питань реінтеграції тимчасово окупованих територій Ірина Верещук повідомила в ефірі телемарафону, передає кореспондент Укрінформу.

«Буквально зараз завершилося засідання Кабінету Міністрів, де ми виділили чергові 300 мільйонів на Харківську область, на відновлення інфраструктури. Там само ми виділяємо іншим районам та регіонам», - сказала Верещук.

За її словами, влада розуміє підступність агресора, який не може перемогти українців на полі бою і намагається знищити критичну інфраструктуру, енергетичні об'єкти.

«Якщо раніше гуманітарна війна була складовою мілітарної, то зараз навпаки - ворог намагається завдати якомога більшого болю саме цивільному населенню, спричинивши там відтік людей, хвилі переселення, щоб вони були не контрольованими, панічні настрої», - сказала вона.

Читайте також: На звільнених територіях Харківщини відновлюється надання медичних послуг

Як повідомляв Укрінформ, на визволених територіях Харківщини тривають активні роботи з відновлення електро- та газопостачання. На Ізюмському напрямку вже провели обстеження газопроводу. Зокрема, у місті Барвінкове спеціалісти АТ «Харківгаз» частково відновили газопостачання декільком сотням споживачів. Також запрацювала газорозподільна станція «Руські Тишки».

Під час вересневого контрнаступу ЗСУ деокуповано майже всю територію Харківської області.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-