На звільнених територіях Харківщини відновлюється надання медичних послуг

На звільнених територіях Харківщини відновлюється надання медичних послуг

Укрінформ
На звільнених територіях Харківської області відновлюється надання медичних послуг, зокрема, базової та екстренної медичної допомоги, робота аптек.

Як передає Укрінформ, про це повідомляє Міністерство з питань реінтеграції тимчасово окупованих територій.

"Наразі на варті здоров’я стоять 34 бригади ЕМД, з яких 14 прийшли на підсилення з обласного центру. Базову допомогу надають у медзакладах Ізюма й Балаклії", - йдеться у повідомленні.

Також зазначають, що у Балаклійській громаді працюють команди центрів екстренної меддопомоги та медицини катастроф, які приймають амбулаторно на виїзді й на базі пристосованих поліклінік.

Читайте також: На звільнених територіях Харківщини та Херсонщини почали виплачувати пенсії за жовтень

Медзаклади на звільнених територіях мають різний ступінь пошкоджень, але вже напрацьовується алгоритм їх відновлення. Найближчим часом на деокупованих територіях розгорнуть мобільний шпиталь, де надаватимуться медичні послуги первинного рівня. Крім того, в Балаклії відновлює функціонування мережа аптек.

Читайте також: Ще в трьох населених пунктах Харківщини відновили мобільний зв’язок

У Мінреінтеграції нагадують, що внутрішні переселенці можуть бути прийняті у будь-якому медзакладі, якщо він здатен забезпечити необхідне лікування, та мають право на отримання безкоштовних ліків при перебуванні у стаціонарі або в межах програми «Доступні ліки».

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-