На звільнених територіях Харківщини та Херсонщини почали виплачувати пенсії за жовтень

На звільнених територіях Харківщини та Херсонщини почали виплачувати пенсії за жовтень

Укрінформ
На звільнених від російських загарбників територіях Харківської та Херсонської областей відсьогодні розпочинається виплата пенсій за жовтень.

Як передає Укрінформ, про це повідомляє Міністерство з питань реінтеграції тимчасово окупованих територій України.

«Пенсійний фонд України завершив виплату пенсій за вересень у всіх регіонах України. В тому числі на щойно звільнених від ворога територіях. Наразі вже виготовлено відомості за жовтень. Згідно із затвердженим графіком, цей процес планується розпочати вже сьогодні, 3 жовтня», — ідеться в повідомленні.

За даними Мінреінтеграції, на визволені території Харківської області для пенсійних виплат були спрямовані 3,7 мільярда гривень. У місті Ізюм, Балаклійському та Шевченківському районах виплати проводилися по 30 вересня. Із жовтня така технічна можливість з’явилася ще у 18 населених пунктах Ізюмського й Чугуївського районів.

Читайте також: У звільненому Високопіллі на Херсонщині «Укрпошта» розпочала виплату пенсій

Зазначається, що сервісні центри Головного управління Пенсійного фонду України відновили роботу ще в семи населених пунктах. Найближчим часом запрацює сервісний центр у місті Дергачі.

На пенсійні виплати у визволених населених пунктах Херсонської області були спрямовані 1,02 млрд грн. За інформацією Мінреінтеграції, із жовтня Укрпошта відновить доставку пенсій ще до 45 населених пунктів Бериславського району.

Незабаром відновлять роботу і деякі сервісні центри Головного управління Пенсійного фонду, зокрема у Високопіллі й Нововоронцовці. Насамперед територію обстежать піротехніки Державної служби України з надзвичайних ситуацій, а потім відремонтують і відновлять будівлі, які отримали значні пошкодження внаслідок ворожих обстрілів.

Як повідомлялося, 24 вересня завершилося фінансування виплати пенсій за вересень. Для здійснення пенсійних виплат за вказаний місяць у Донецькій, Запорізькій, Луганській, Харківській та Херсонській областях були спрямовані 13,3 млрд грн.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-