Депутата Херсонської облради судитимуть за держзраду

Депутата Херсонської облради судитимуть за держзраду

Укрінформ
За державну зраду та співпрацю із загарбниками перед судом постане депутат Херсонської обласної ради, який в умовах воєнного часу перейшов на бік загарбницької влади російської федерації й обійняв псевдопосаду «заступника голови військово-цивільної адміністрації Херсонської області».

Як передає Укрінформ, про це Київська міська прокуратура повідомляє в Телеграмі.

Спеціальне досудове розслідування стосовно депутата завершене, обвинувальний акт скерований до суду. Також вказаній особі висунуте обвинувачення у створені незаконних правоохоронних органів під контролем представників загарбницької влади.

Читайте також: За держзраду судитимуть 12 кримських суддів

Дії обвинуваченого кваліфіковані за ч. 2 ст. 111 (державна зрада, вчинена в умовах воєнного стану), ч.ч 5, 7 ст. 111-1 (колабораційна діяльність) Кримінального кодексу України.

Зазначається, що раніше цій самій особі була оголошена підозра за фактом вчинення держзради в період воєнного стану й обіймання «посади» так званого керівника створеної загарбниками «Херсонської митниці».

Читайте також: За держзраду і дезертирство судитимуть екскомандира підводного човна «Запоріжжя»

Як повідомляв Укрінформ, правоохоронці завершили спеціальне досудове розслідування стосовно 12 кримських суддів, чотирьох прокурорів і трьох військовослужбовців, які у 2014 році перейшли на бік ворога.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-