Загарбники лякають маріупольців фейком про кримінальну відповідальність за «гуманітарку»

Загарбники лякають маріупольців фейком про кримінальну відповідальність за «гуманітарку»

Укрінформ
Загарбники лякають маріупольців фейком про кримінальну відповідальність за отримання «гуманітарки» чи за роботу на розборі завалів. 

 Це роблять для того, щоб стримати виїзд людей на підконтрольні території України. Про це повідомила у Телеграмі Маріупольська міська рада, передає Укрінформ.

«Маріупольцям розповідають, що за отримання гуманітарної допомоги чи працю на розборі завалів, будівництві, вони будуть визнані колаборантами, а отже їм загрожує до 15 років позбавлення волі. Це ще один фейк та маніпуляція, аби залякати маріупольців, щоб стримати їх виїзд на підконтрольні території України», - йдеться у повідомленні.

Зазначається, що Україна чекає на усіх своїх громадян, які проживають у тимчасово захопленому Маріуполі. На підконтрольних територіях їх готові підтримати та надати максимальну допомогу. Для цього діє мережа центрів «ЯМаріуполь». Тут можна отримати гуманітарну, юридичну, психологічну, соціальну допомогу.

Читайте також: У Маріуполі енергетики рф підірвалися на російській вибухівці

Як повідомляв Укрінформ, агресія росії спричинила в Маріуполі одну з найбільших гуманітарних катастроф. Місто практично повністю зруйноване внаслідок ворожих обстрілів.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-