У Маріуполі загарбники на вулицях перевіряють документи у всіх чоловіків

У Маріуполі загарбники на вулицях перевіряють документи у всіх чоловіків

Укрінформ
У захопленому російською армією Маріуполі готують мобілізацію – загарбники тотально перевіряють на вулицях документи у чоловіків. Людей з донецькою реєстрацією відправляють одразу на фронт.

Про це повідомила у Телеграмі Маріупольська міська рада, передає Укрінформ.

«У Маріуполі готуються до проведення мобілізації. Військова комендатура тотально перевіряє на вулицях документи чоловіків… Людей з донецькою реєстрацією відправляють одразу на фронт», - йдеться у повідомленні.

Зазначається, що псевдореферендуми та так зване «приєднання» захоплених українських територій до рф відкрили шлях до проведення мобілізаційних заходів.

«Маріупольські колаборанти вже підготували відповідні рішення. Так, раніше ми писали про документ окупаційної адміністрації щодо проведення мобілізації у Маріуполі. У ньому йшлося про бронювання робітників Лікарні швидкої медичної допомоги на час мобілізації. Тепер почалися перевірки документів прямо на вулицях міста», - констатували у міськраді.

Там закликали маріупольців будь-яким способом намагатися уникнути мобілізації, не ставати «гарматним м’ясом» для російських загарбників, як жителі Донецька та Луганська.

Читайте також: У Маріуполі «бюджетників» зобов'язали отримати російські паспорти і здати українські

Як повідомлялося, 21 вересня президент рф володимир путін оголосив, що підписав указ про часткову мобілізацію.

Міністр оборони рф сергій шойгу повідомив, що в межах часткової мобілізації будуть призвані 300 тисяч резервістів.

Пізніше з'явилася інформація, що у засекреченому сьомому пункті відповідного указу путіна зазначено іншу кількість мобілізованих - 1-1,2 млн осіб.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-