На Печенізькій дамбі внаслідок ворожих ударів стався неконтрольований скид води

На Печенізькій дамбі внаслідок ворожих ударів стався неконтрольований скид води

Укрінформ
Внаслідок ракетних ударів по Печенізькій дамбі стався неконтрольований скид води, але ситуація контрольована.

Про це на брифінгу в Харкові поінформував міністр захисту довкілля та природних ресурсів Руслан Стрілець, повідомляє кореспондент Укрінформу.

«Кілька днів російська федерація вела ракетний обстріл по гідровузлу Печенізького водосховища. Це призвело до неконтрольованого скиду води. Сьогодні рівень знизився, ситуація контрольована... Зробимо все, щоб Харків не залишився без води. Є певні рішення, прийняті Кабінетом Міністрів, і ці рішення будуть виконуватися», - сказав Стрілець.

Він запевнив, що питання водозабезпечення, можливого руйнування та підтоплення селища Печеніги на контролі з перших днів вторгнення.

Також, за інформацією міністра, внаслідок руйнування греблі та зниження рівня води в Оскольському водосховищі завдано шкоду водним живим ресурсам, яка, за обрахунками екоінспекторів, склала 288 млн гривень.

За даними Стрільця, завдяки успішному контрнаступу ЗСУ на Харківщині було деокуповано 18 водосховищ загальним об’ємом 513 млн куб. м. На поки ще тимчасово захопленій території знаходяться 112 водних об’єктів – 5 водосховищ і 107 ставків.

Читайте також: Війська рф знову завдали удару по Печенізькій дамбі на Харківщині

Як повідомляв Укрінформ, війська рф уже кілька разів завдавали ударів по Печенізькій дамбі, в результаті чого зруйновано верхній шлюз. 22 вересня ракета впала поблизу об’єкта. Люди не постраждали.

Жителів смт Печеніги попередили про можливе підтоплення будинків у разі руйнування споруди, людей поінформували, як діяти в разі цієї надзвичайної ситуації.

 

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-