Ворог б'є по дамбі на Харківщині – жителів попередили про можливе підтоплення

Ворог б'є по дамбі на Харківщині – жителів попередили про можливе підтоплення

Укрінформ
Мешканців смт Печеніги Харківської області попередили про можливе підтоплення будинків через удари загарбників по Печенізькій дамбі, людей поінформували, як діяти в разі цієї надзвичайної ситуації.

Відповідне звернення голови Печенізької громади Олександра Гусарова опубліковано в Телеграмі, передає Укрінформ.

«Протягом останніх діб російська армія завдала й продовжує завдавати ракетних ударів по дамбі Печенізького водосховища. Існує ймовірна загроза руйнування ворогом греблі Печенізького гідровузла. Можливе виникнення надзвичайної ситуації внаслідок катастрофічного затоплення територій вниз за течією», - йдеться у повідомленні.

Людям радять дослухатися до оповіщень і стежити за повідомленнями від влади. У разі оголошення тривоги жителям необхідно взяти речі першої необхідності та переміститися з певних вулиць у визначені зони.

Читайте також: На Харківщині внаслідок обстрілу загинули двоє людей, ще 9 поранені

Як повідомлялося, 20 вересня у вечірньому зведенні Генеральний штаб Збройних Сил України поінформував, що в населеному пункті Печеніги загарбники намагалися зруйнувати дамбу Печенізького водосховища, успіху не мали.

Частина Печенізької громади до вересневого контрнаступу ЗСУ перебувала в окупації, наразі села звільнено. Через селище Печеніги, починаючи з кінця травня, щотижня евакуювалися мешканці захоплених громад Харківщини. Завдяки волонтерським організаціям діяв неофіційний «зелений коридор» через Печенізьку дамбу.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-