Загарбники у Маріуполі проводять не референдум, а соцопитування під дулом автомата – мер

Загарбники у Маріуполі проводять не референдум, а соцопитування під дулом автомата – мер

Укрінформ

У тимчасово захопленому російською армією Маріуполі загарбники проводять не референдум, а соціологічне опитування у присутності військового, озброєного автоматом.

Про це на брифінгу в Медіацентрі Україна - Укрінформ сказав Маріупольський міський голова Вадим Бойченко.

«Сьогодні не можна проводити так званий референдум у місті (у Маріуполі – ред.), яке знищене на 50%, яке пошкоджено на 90%. Місто, яке отримало такого жаху і страху від російської агресії, яка вбила людей за два місяці більше, ніж фашисти у Другу Світову війну за два роки окупації. Про яке волевиявлення можна сьогодні тут казати? Це соціологічне опитування, яке проводить російська федерація на території окупованого Маріуполя. І крапка. І соцопитування проводить під дулами автоматів», - сказав Бойченко.

Читайте також: У Маріуполі примусова мобілізація до армії рф загрожує більш як 10 тисячам чоловіків

Він нагадав, що референдум – це волевиявлення більшості людей, а ніякої більшості наразі у захопленому загарбником Маріуполі немає, тому що більшість городян виїхали на території, які підконтрольні Україні.

Мер додав, що, крім того, до кожної оселі при так званому виїзному поквартирному обході членів комісії із переносною виборчою скринькою приходить чоловік з автоматом і просить проголосувати.

Також Бойченко нагадав, що самі загарбники кажуть, що це 20% людей «голосують» від тих 100 тисяч населення, які вони примусово отримують у місті Маріуполь.

Читайте також: З речами та паспортом: маріупольських чоловіків 29 вересня викликають до військкомату

«Ви ж бачили, як вони ходять по вулицях і закликають всіх виходити і голосувати. А ніхто до них не виходить. Чому? Тому що люди сьогодні розуміють, хто зруйнував їх оселі», - додав Бойченко.

Як повідомлялося, 20 вересня ватажки “л/днр” та колаборанти на тимчасово захоплених росією територіях Херсонської і Запорізької областей оголосили інсценування "волевиявлення про приєднання до росії” та призначили їх на 23-27 вересня.

Лідери західних країн наголосили, що будь-які російські фіктивні інсценування "волевиявлення" в Україні будуть нелегітимними.

При цьому результати соціологічного дослідження свідчать, що на тимчасово окупованих територіях України переважна більшість респондентів впевнені, що їхня область має бути невіддільною частиною України, а їх добробут і безпека значно погіршилися з моменту окупації.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-