З речами та паспортом: маріупольських чоловіків 29 вересня викликають до військкомату

З речами та паспортом: маріупольських чоловіків 29 вересня викликають до військкомату

Укрінформ
Мешканцям захопленого російськими військовими Маріуполя вже повідомляють, що 29 вересня їм треба з’явитися до військкомату з паспортом та особистими речами.

Як передає Укрінформ, про це повідомив у Телеграмі радник міського голови Маріуполя Петро Андрющенко, опублікувавши відповідний текст повідомлення, яке приходить на телефони містянам.

«Маріупольцям надходять повідомлення з проханням з’явитися до військкомату. Рішення окупанти обґрунтовують тим, що Маріуполь входитиме до складу рф згідно з результатами псевдореферендуму, який проведений для галочки», - написав Андрющенко.

Читайте також: У Маріуполі загарбники відкрили новий морг – радник мера

В опублікованому тексті загарбників йдеться: «В связи со вступлением в силу указа в. путина «О частичной мобилизации граждан в российской федерации» 29.09 просим явиться в военкомат по месту прописки. При себе иметь паспорт и личные вещи».

За словами радника мера, прихована мобілізація тривала у Маріуполі давно, мешканцям приходили смс, в яких пропонували жителям працювати у так званій державній воєнізованій службі. «Внаслідок фейкового референдуму – це будуть робити відкрито. Адже ключове, що треба росіянам – нове гарматне м'ясо, щоб прикрити свої позиції, які вони здають через контрнаступ ЗСУ», - пояснив Андрющенко.

Він закликав маріупольців виїздити з міста та не ризикувати собою заради загарбників, «для яких ваше життя не варто нічого».

Читайте також: У Маріуполі на псевдореферендумі задля масовості «голосують» росіяни – Андрющенко

Як повідомляв Укрінформ, 21 вересня президент рф володимир путін оголосив, що підписав указ про часткову мобілізацію.

Міністр оборони рф сергій шойгу повідомив, що в межах часткової мобілізації будуть призвані 300 тисяч резервістів.

Пізніше з'явилася інформація, що у засекреченому сьомому пункті відповідного указу путіна зазначено іншу кількість мобілізованих - 1-1,2 млн осіб.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-