У Маріуполі загарбники відкрили новий морг – радник мера

У Маріуполі загарбники відкрили новий морг – радник мера

Укрінформ
У тимчасово захопленому російськими військовими Маріуполі, де на сьогодні бракує лікарів, медобладнання та ліків, загарбники відкрили новий морг. 

Про це повідомив у Телеграмі радник міського голови Маріуполя Петро Андрющенко, передає Укрінформ.

«Біля лікарні швидкої допомоги відкрили новий морг. До якого доєднали «діагностичний центр» на 60 ліжко-місць. Навіть за цієї новобудови Маріуполь не виходить на рівень викраденого та знищеного росією медичного обладнання ані за кількістю, ані за якістю. Проте морг великого об’єму», - написав Андрющенко.

Читайте також: У Маріуполі на псевдореферендумі задля масовості «голосують» росіяни – Андрющенко

Раніше він повідомляв, що у стаціонарах в лікарнях Маріуполя через брак місць майже 20% хворих пацієнтів вимушені розміщатися в коридорі; у місті не вистачає лікарів та ліків. Так, наприклад, у лікарні№2 пацієнтів обслуговують 11 лікарів, які прибули з росії, і там один лікар на 30 стаціонарних пацієнтів без урахування амбулаторного лікування. Сучасне медичне обладнання вивезено загарбниками з медичних установ Маріуполя до Донецька. Через брак ліків та медиків у Маріуполі сьогодні помирає фактично кожен четвертий пацієнт, стверджував Андрющенко.

Як повідомлялося, агресія росії спричинила в Маріуполі одну з найбільших гуманітарних катастроф. Місто практично повністю зруйноване внаслідок ворожих обстрілів.

Фото: Getty Images

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-