Обходили квартири й лякали собаками – голова Запорізької ОВА про псевдореферендум

Обходили квартири й лякали собаками – голова Запорізької ОВА про псевдореферендум

Укрінформ
На тимчасово захоплених територіях Запоріжжя росіяни і колаборанти примушують людей «голосувати» на псевдореферендумі, залякуючи зброєю і службовими собаками. Крім того, вигадали 30 тис. осіб, які начебто голосують на «закордонних дільницях».

Про це в ефірі загальнонаціонального телемарафону розповів начальник Запорізької обласної військової адміністрації Олександр Старух, передає кореспондент Укрінформу.

"Проводиться побудинковий обхід в супроводі озброєних військовослужбовців. Десь по територіях - з собаками навіть. Згадуються радянські фільми, де нацисти ходили по дворах і собаками людей травили... Лякають "підвалами" і збирають якісь цифри "зі стелі", - зазначив очільник ОВА.

За його словами, ніхто не сумнівається, що росіяни вже давно "намалювали" потрібні їм результати. Для створення пропагандистської картинки голосування завозять людей з окупованого Криму, а цифри просто підробляють.

"Проголосував уже і лєнін, і сталін, і усіх з могил підняли... У них там якісь "зарубіжні дільниці", виявляється є, там 30 тис.людей "проголосувало". Що таке "зарубіжні дільниці" - одному Богу відомо", - з іронією зауважив Старух.

Він наголосив, що на людей, які перебуваються на тимчасово захоплених землях, постійно чиниться психологічний тиск. Їм повсякчас загрожує ризик потрапити до російських катівень: в області підтверджено 515 випадків викрадення цивільних, більше 200 людей досі перебувають у заручниках.

Читайте також: Британія ввела нові санкції проти рф через псевдореферендуми

Як повідомляв Укрінформ, 23 вересня російські загарбники розпочали на тимчасово захоплених ними територіях України псевдореферендум «про приєднання до росії». "Опитування" проходить у присутності озброєних людей. До мешканців Донеччини, Луганщини, Херсонщини і Запоріжжя, які не з'явилися на "виборчі дільниці", приходять додому. Утім, відсоток тих, хто взяв участь у псевдореферендумі, залишається дуже низьким.

Лідери західних країн вже заявили, що будь-які російські псевдореферендуми в Україні будуть нелегітимними.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-