Військові рф за добу обстріляли сім регіонів України, є вбиті й поранені - зведення ОВА

Військові рф за добу обстріляли сім регіонів України, є вбиті й поранені - зведення ОВА

Укрінформ
Упродовж минулої доби, 25 вересня, російські війська продовжували обстріли низки областей України, є загиблі та поранені мирні жителі.

Як передає Укрінформ, про це ідеться у зведеній інформації обласних військових адміністрацій про ситуацію в регіонах України станом на 26 вересня.

Вночі ворог атакував Одеську область дронами-камікадзе. Один дрон знищили сили протиповітряної оборони. Два влучили в об'єкт військової інфраструктури. Через масштабну пожежу і детонацію боєприпасів була організована евакуація населення. За попередніми даними, постраждалих немає. Боротьба з вогнем і рятувальна операція триває. Інформація про наслідки уточнюється.

росіяни сьогодні вночі завдали ракетного удару по Запоріжжю та селищу в Запорізькому районі. За попередньою інформацією, постраждалих немає. Руйнувань зазнали об’єкти інфраструктури, виникли пожежі. На місці подій працюють рятувальники та усі відповідні служби.

Читайте також: В Україні за добу росіяни вбили трьох мирних жителів, ще 22 поранені

У Дніпропетровській області знову потерпав від ворожих обстрілів Нікопольський район, росіяни обстріляли його 9 разів. Під ударом опинились Нікопольська, Марганецька, Червоногригорівська та Мирівська громади. За попередніми даними, загиблих та поранених немає.

У Нікополі пошкоджені майже 40 приватних будинків, понад 20 господарських споруд, 30 панелей сонячної електростанції, трансформаторна підстанція та лінії електропередач.

В інших громадах зараз працюють фахівці, масштаби руйнацій з’ясовуються.

У Харківській області протягом доби агресори обстрілювали Куп‘янський, Чугуївський, Ізюмський, Харківський, Богодухівський райони. За даними обласного Центру екстреної медичної допомоги, госпіталізовані шестеро осіб.

Читайте також: В Україні розробляють систему протидії іранським дронам Shahed-136

У Луганській області ворог за добу обстріляв 30 населених пунктів вздовж лінії зіткнення. За ніч по позиціях захисників Луганщини завдано 14 мінометних та артилерійських обстрілів. Один раз ворог застосував авіацію.

Сили оборони України відбили атаки противника в районах Спірного, Соледара, Майорська, Бахмута, Підгородного, Виїмки, Курдюмівки, Зайцевого, Новомихайлівки, Первомайського, Кам’янки, Побєди м Павлівки.

Підрозділи протиповітряної оборони знищили ворожі літак Су-25, вертоліт Мі-8 і два БпЛА.

У Донецькій області зранку росіяни інтенсивно обстрілювали Торецьк, горить приватний будинок. Інформація про постраждалих уточнюється.

За минулу добу росіяни обстріляли міста Авдіївка, Бахмут, Торецьк, Краматорськ, села Богатир, Іванопілля, Олексіївка, Орлівка. Обстріли велись із РСЗВ «Смерч», «Град», артилерії, С-300.

За добу по області троє людей загинули та 11 дістали поранення.

Сьогодні зранку війська рф вдарили по Миколаєву. За попередньою інформацією, завдано удар по промисловій зоні на околицях міста. Попередньо, — без жертв та постраждалих. Детальна інформація уточнюється.

Читайте також: Проблеми з медициною виявили в усіх звільнених громадах Харківщини

Також зранку ворог бив по Очакову. Постраждалих немає.

Вночі обстрілів зазнало село Христофорівка Баштанської громади, пошкоджено понад 15 будинків і школа. Постраждалих, за попередніми даними, немає.

Вчора ввечері обстріли були в смт Березнегувате. Інформація про постраждалих та пошкодження уточнюється.

Вчора були зафіксовані обстріли в селі Широке, пошкоджень зазнали один двоповерховий житловий будинок та сільгосппідприємство. Сьогодні зранку обстріли були поза межами населеного пункту. Постраждалих немає.

У Херсонській області ситуація залишається складною, тривають бойові дії. За інформацією оперативного командування «Південь», українська авіація завдала 5 ударів по двох ворожих системах ППО у Херсонському і Каховському районах, по трьох районах зосередження озброєння і техніки на Бериславщині.

Читайте також: Україна отримала від США системи NASAMS - Зеленський

Посилено вогневий контроль в районі Каховської ГЕС, де загарбники намагаються налагоджувати переправи. Також знищено три пункти управління ворога, уражено місце розташування росгвардії у Херсоні, подавлено один з опорних пунктів противника в районі Давидового Броду.

Знищено склади ворожих боєприпасів в Херсонському та Бериславському районах.

Триває проведення псевдореферендуму про приєднання до рф Херсонської області. Місцеві жителі його ігнорують, тому озброєні росіяни ходять по домівках херсонців, аби ті “проголосували”.

Відносно спокійно ніч минула в інших регіонах України.

Фото: Національна поліція

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-