«Поверніть наших героїв»: у Запоріжжі пройшла акція підтримки полонених оборонців Маріуполя

«Поверніть наших героїв»: у Запоріжжі пройшла акція підтримки полонених оборонців Маріуполя

Фото
Укрінформ
На центральній площі Запоріжжя зібрались кілька сотень мітингувальників з вимогою звільнити всіх оборонців Маріуполя та цивільних, які наразі перебувають у полоні.

Про це повідомляє кореспондент Укрінформу.

"Ми дуже вдячні владі за те, що вона показала останнім обміном, що здатна на великі вчинки. Були обміняні ті, хто був приречений на смертну кару. Тут сьогодні зібрались усі на підтримку тих, хто залишається в полоні. Ми віримо, що обміни будуть далі. Ми вимагаємо обмін всіх на всіх. Це наше гасло. Щоб було звільнено не 200 людей. Хочу почути дзвінок "рідненька, я в Україні", - говорить одна з організаторів заходу, голова ГО "Полігон 56" Олена Добича.

У Запоріжжі пройшла акція підтримки полонених оборонців Маріуполя / Фото: Дмитро Смольєнко. Укрінформ

Її чоловік з 24 лютого був на обороні заводу ім. Ілліча, а нині - у полоні.

Учасники акції тримали в руках плакати з написами: "Забуття гірше зради", "Вимагаємо повернути всіх полонених", "Поверніть захисників Маріуполя. Поверніть наших героїв", "Поверніть мені тата", "Всіх на всіх" та ін.

Акція проходила у форматі відкритого мікрофону. Жінки не просили, а вимагали повернути рідних додому.

"Ми не бачили рідних очей дев'ять місяців, шість місяців не чули голос, чотири місяці цілковитої невідомості, де вони і що з ними. Ми наполягаємо на створенні місії ООН по обміну полоненими у форматі всіх на всіх між Україною та Росією. І віримо, що наша влада, спецслужби та міжнародні гаранти зроблять усе можливе та неможливе, щоб повернути кожного оборонця Маріуполя, кожного військовополоненого", - акцентувала Тетяна, дружина Нацгвардійця.

Учасники акції заявили, що прийшли з єдиною вимогою: звільнити всіх захисників Маріуполя. Більшість з них не мали жодного зв'язку з їхніми рідними вже кілька місяців.

Читайте також: Звільнені з полону командири «Азова» проходять медогляди і скоро побачаться з родинами

Як повідомлялося, 21 вересня в результаті обміну вдалося повернути з російського полону понад 200 українських захисників, у тому числі 124 офіцери, а також 10 іноземців. російській стороні віддали підозрюваного у державній зраді народного депутата Віктора Медведчука та 55 військових рф.

25 вересня звільнена з російського полону захисниця Азовсталі медик Мар'яна Мамонова народила дівчинку.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-