Голосування без паспорта, вдома та у рф: Гайдай розповів, як проходить псевдореферендум

Голосування без паспорта, вдома та у рф: Гайдай розповів, як проходить псевдореферендум

Укрінформ
У Луганській області для проведення псевдореферендуму російські загарбники використовують фальшиві голоси, місцеве населення примушують голосувати без документів і безпосередньо у місцях проживання.

Як передає Укрінформ, про це очільник Луганської обласної військової адміністрації Сергій Гайдай повідомив у Телеграмі.

За інформацією голови ОВА, в Алчевську майже закінчилися чоловіки: кого знайшли – мобілізували, навіть за наявності «броні». Одне з кращих металургійних підприємств України – Алчевський металургійний комбінат – зупинив випуск продукції, адже працювати вже нікому.

«Щоправда, є кому голосувати. На фронті житель Алчевська, або вже в полоні, чи загинув – якимось чином проголосує. Можливо, й телепатично – голос врахують», – зауважив Гайдай.

За його даними, для підвищення явки працівники «виборчих комісій» у супроводі озброєних військовослужбовців російської федерації примушують жителів голосувати безпосередньо у місцях проживання.

Загарбники зупиняють людей на вулиці, на заперечення, що немає із собою паспорта, відповідають: «І не потрібен – ми тебе і так знаємо».

Також обдзвонюють населення. Тим, хто працює, у разі відмови з'явитися на «дільниці» погрожують звільненням. Знаходять навіть тих, хто виїхав у росію, «запрошуючи» проголосувати й там.

Як повідомлялося, 20 вересня ватажки «л/днр» і колаборанти на захоплених росією територіях Херсонської та Запорізької областей оголосили проведення псевдореферендумів про приєднання до росії і призначили їх на 23-27 вересня.

Лідери західних країн заявили, що будь-які російські фіктивні «референдуми» в Україні будуть нелегітимними. Водночас президент російської федерації володимир путін 21 вересня наголосив, що рф визнає результати «референдумів».

Читайте також: З Луганщини евакуювалися майже 80% підприємців – Гайдай

За результатами соціологічного дослідження, проведеного в серпні компанією Active Group на тимчасово захоплених росіянами територіях, переважна більшість респондентів впевнені, що їхня область має бути невіддільною частиною України, а їх добробут і безпека значно погіршилися з моменту окупації.

Читайте також: Вижити взимку в розбитих містах Луганщини буде майже нереально - Гайдай

Зокрема, майже 73% респондентів вважають абсолютно необґрунтованими територіальні претензії росії на їх область. Також 82% опитаних на тимчасово захоплених територіях України відповіли, що не підуть на «референдум», якщо рф проводитиме його у їхньому місті.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-