На звільненій Харківщині зафіксували майже 11 тисяч зруйнованих об’єктів

На звільненій Харківщині зафіксували майже 11 тисяч зруйнованих об’єктів

Укрінформ
На звільненій українськими захисниками Харківщині зафіксовано 10 920 зруйнованих об’єктів.

Про це заступник керівника Офісу президента Кирило Тимошенко сказав на брифінгу, передає Укрінформ.

«На території області вже зафіксовано 10 920 зруйнованих об’єктів. Серед них: 4 890 приватних будинків та 2 959 багатоповерхівок. Це є ще одним свідченням того, що ворог цілить саме в мирне життя і мирних людей», - сказав Тимошенко.

Читайте також: На деокупованій Харківщині відновили роботу 9 із 16 підрозділів ДСНС

За його словами, на звільнених від російських загарбників територіях тривають оперативні відновлювальні роботи. На Харківщині вже розчищено 100 км доріг державного значення. Працівники ДСНС продовжують розмінування територій. В деокупованих містах та селищах проживають близько 50 тисяч людей. До них влада доставляє гуманітарну допомогу з усім необхідним для першочергових потреб.

Заступник керівника ОП прокоментував також ситуацію у Миколаївській області.

За його даними, там зруйновано 7 457 об’єктів. Йдеться про 4 457 приватних будинків, 880 багатоповерхівок, 1 660 об’єктів ЖКГ, 114 шкіл, 85 закладів культури, 85 закладів охорони здоров’я, 83 садочки, 45 адміністративних будівель та 17 закладів вищої освіти. «Станом на сьогодні вже відновлено 1 651 об’єкт», - додав Тимошенко.

Читайте також: Жителі звільнених територій Харківщини отримують по 1200 гривень допомоги

Чиновник відзначив, що на Київщині у співпраці з ЮНІСЕФ тривають ремонти укриттів у 22 закладах освіти. Між населеними пунктами Андріївка та Червона Гірка, через річку Здвиж, відремонтували міст підірваний загарбниками.

«Також, працюємо над відновленням медичної інфраструктури області. Серед 117 пошкоджених об’єктів – 27 вже повністю відремонтовано. Ще на 41 об’єкті – тривають відновлювальні роботи. Люди мають отримувати кваліфіковану допомогу лікарів», - сказав він.

За даними заступника керівника Офісу Президента, на Житомирщині вже відновлено 982 об’єкти. Зокрема, 787 приватних будинків, 52 багатоповерхових житлових будинки, 30 шкіл, 22 об’єкти ЖКГ, 15 закладів охорони здоров’я, 14 адміністративних будівель, 13 садочків та 11 закладів культури.

Як повідомлялося, з 24 лютого в Україні триває повномасштабна російська воєнна агресія. Сили оборони України чинять запеклий опір російським загарбникам.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-