Жителі звільнених територій Харківщини отримують по 1200 гривень допомоги

Жителі звільнених територій Харківщини отримують по 1200 гривень допомоги

Укрінформ
Жителі звільнених від російських загарбників територій Харківської області отримують по 1 тис. 200 грн допомоги.

Як передає Укрінформ, про це повідомляє Міністерство з питань реінтеграції тимчасово окупованих територій.

«На Харківщині стартував пілотний проєкт: жителі звільнених територій отримують разову грошову допомогу в розмірі 1200 грн. Кошти виплатять всім - незалежно від віку та реєстрації місця проживання», - ідеться в повідомленні.

Перелік осіб складає відповідна територіальна громада й передає до обласної військової адміністрації. ОВА спільно з громадою перевіряє та затверджує списки, які можуть доповнюватися. Виплати проводить Укрпошта.

Читайте також: Українцям порадили, як зняти готівку на звільнених територіях, де ще не працюють банки

«Разом із Червоним Хрестом ми почали здійснювати перші виплати готівкою. Кожна дитина та людина похилого віку отримає по 1200 грн безповоротної допомоги. На цей проєкт може бути залучено пів мільярда грн. Робимо усе, щоб люди якнайшвидше їх отримали», - заявила віцепрем'єр-міністр - міністр з питань реінтеграції тимчасово окупованих територій України Ірина Верещук.

Подальший графік виплат в населених пунктах ДОТ буде складатися в залежності від формування списків та безпекової ситуації в регіоні.

Читайте також: Пенсіонери на деокупованих територіях зможуть отримати пенсії з картки готівкою – рішення уряду

Всього планується виплатити допомогу майже 200 тис. осіб. В разі потреби Міжнародний комітет Червоного Хреста та інші партнери Товариства Червоного Хреста України обіцяють забезпечити необхідний обсяг додаткового фінансування.

Як повідомляв Укрінформ, на звільнених територіях Харківщини створять більше 20 військових адміністрацій, їх очолять керівники, які продемонстрували свою позицію та працювали для людей у період тимчасового захоплення.

Фото: Мінреінтеграції

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-