На звільнених територіях Харківщини створять понад 20 військових адміністрацій

На звільнених територіях Харківщини створять понад 20 військових адміністрацій

Укрінформ
На звільнених територіях Харківщини створять більше 20 військових адміністрацій, їх очолять керівники, які продемонстрували свою позицію та працювали для людей у період тимчасового захоплення.

Про це повідомив у Телеграмі голова Харківської обласної військової адміністрації Олег Синєгубов, передає Укрінформ.

«Ініціюємо створення понад 20 військових адміністрацій в адмінмежах об'єднаних громад Харківщини. Насамперед мова йде про громади, де є або були активні бойові дії, та деокуповані населені пункти. Розглянули кандидатів як серед чинних голів, так і тих, хто гідно зарекомендував себе протягом часу повномасштабного вторгнення», - йдеться у повідомленні.

Фото: Олег Синєгубов, Телеграм

За словами Синєгубова, питання військових адміністрації розглядалося на засіданні Координаційного штабу під час перебування в області віцепрем'єрки Ірини Верещук 19 вересня.

Читайте також: Мешканцям деокупованої Харківщини почали видавати разову грошову допомогу

Також, зазначив голова області, проведено нараду з волонтерською спільнотою Харківщини. «Дуже важливо координувати зусилля та рівномірно розподіляти допомогу, в тому числі і щодо евакуації. Вкотре дякую волонтерському руху Харківщини за активність та небайдужість», - сказав Синєгубов.

Читайте також: Із деокупованих районів Харківщини організують евакуацію для всіх охочих

Як повідомлялося, завдяки контрнаступу українських військових із початку вересня звільнено 8500 кв. км території Харківщини з 388 населеними пунктами. За даними ОВА, тимчасово захопленими залишилися тільки 6% області (з 32%). Операція зі звільнення Харківщини триває.

Перше фото: Офіс Президента

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-