Із деокупованих районів Харківщини організують евакуацію для всіх охочих

Із деокупованих районів Харківщини організують евакуацію для всіх охочих

Укрінформ
Із деокупованих районів Харківщини найближчим часом буде організовано евакуацію для охочих.

Про це сказала на брифінгу в Харкові віцепрем’єр-міністр - міністр з питань реінтеграції тимчасово окупованих територій Ірина Верещук, передає кореспондент Укрінформу.

«У нас є оперативний план евакуації і дійсно є проблема з комунікацією, позаяк немає там відновленого живлення, а відтак немає провайдерів, немає можливості донести (інформацію) до людей. Залишається кілька рішень, які ми точно використаємо. Перше – подомовий обхід Національної поліції, верифікація мешканців, і буде пропонуватися кожному евакуація. Разом із місцевою владою, поліцією, волонтерами складатимемо списки. Буде найближчим часом зроблено чатбот. І ми організуємо евакуацію так, як вона організована, до прикладу, на Донеччині», - обіцяє Верещук.

Читайте також: Мешканцям деокупованої Харківщини почали видавати разову грошову допомогу

Вона додала, що для відпрацювання евакуації потрібно ще декілька днів.

Зі свого боку голова Харківської ОВА Олег Синєгубов зазначив, що має враховуватися безпекова складова.

«Були в нас випадки, коли люди отримували інформацію – не виключено, що це була інформація від окупантів провокаційна, відповідно люди збиралися в центрі міста, більше ста людей, і далі були обстріли. На жаль, того дня було поранено дітей 11 і 13 років. Тому я прошу дослухатися до повідомлень органів державної влади, Національної поліції, військових», - сказав керівник області.

Читайте також: росіяни залишили розруху й занепад – Президент показав кадри зі звільненого Куп'янська

Як повідомлялося, в ході масштабного контрнаступу ЗСУ на Харківщині було звільнено від російських загарбників майже всю територію. В частині населених пунктів через руйнування, завдані авіаударами та обстрілами, неможливо швидко відновити систему опалення, газогони, водопостачання. Деякі населені обстріли після звільнення війська рф обстрілюють зі своєї території.

Фото: ОП

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-