У Львові мережа відомих готелів платила податки у росії - на майно наклали арешт

У Львові мережа відомих готелів платила податки у росії - на майно наклали арешт

Укрінформ
У Львові арештовано корпоративні права мережі відомих готелів та нерухомість на понад 55 мільйонів гривень, власником яких є громадянин рф.

Про це повідомляє Офіс генерального прокурора у Телеграмі, передає Укрінформ.

«За клопотанням прокурорів Львівської обласної прокуратури накладено арешт на корпоративні права мережі відомих готелів на загальну суму понад 15,5 млн грн та на об’єкти нерухомості, а саме базу відпочинку, земельну ділянку та житловий будинок, кінцевим бенефіціаром якої є громадянин рф. Загальна сума арештованого майна становить понад 55 млн грн», - йдеться у повідомленні.

Зазначається, що наразі вживаються заходи для передачі арештованого в управління АРМА.

У відомстві наголошують, що досудове розслідування триває за фактами легалізації майна, одержаного злочинним шляхом, та службового підроблення (ч. 1 ст. 209, ч. 1 ст. 366 КК України).

Читайте також: Садовий: У Львові росіянам належать понад 340 бізнесів

Так, за даними слідства, посадові особи ТОВ, до складу якого входить мережа готелів, за вказівкою бенефіціарного власника виводили кошти на рахунки офшорних компаній, зареєстровані в Республіці Кіпр, шляхом укладення ряду фіктивних договорів. Отриманий прибуток від діяльності готелів, зокрема у Львові, в подальшому спрямовувався через банківські та фінансові установи як зарплата для російського власника. Таким чином, податки сплачувалися до державного бюджету рф і направлялися на фінансування війни в Україні, підкреслили в ОГП.

Як повідомляв Укрінформ, на Київщині до АРМА передали понад 500 гектарів землі, що належить громадянам рф.

Фото ілюстративне: we.org.uа

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-