На Харківщині прокуратура повідомила про підозру колаборанту - «начальнику слідчого відділу»

На Харківщині прокуратура повідомила про підозру колаборанту - «начальнику слідчого відділу»

Укрінформ
Колишній поліцейський в м.Вовчанськ підозрюється у державній зраді, оскільки перейшов на сторону ворога, став «начальником слідчого відділу» та виконував вказівки загарбників.

Про це у Телеграмі повідомила прокуратура Харківської області, передає Укрінформ.

«За процесуального керівництва Харківської обласної прокуратури заочно повідомлено про підозру колишньому начальнику одного із секторів відділу поліції №1 Чугуївського районного управління поліції ГУНП в області за фактом державної зради, вчиненої в умовах воєнного стану (ч. 2 ст. 111 КК України)», - йдеться у повідомленні.

Читайте також: У Мелітополі виявили 118 правоохоронців-колаборантів - мер

За даними слідства, у квітні цього року під час окупації м.Вовчанськ колишній поліцейський вирішив піти на співпрацю з представниками рф. Він погодився обійняти посаду слідчого у псевдовідділі "поліції".

Експоліціянт виконував незаконні вказівки представників зс рф, а саме: проводив огляди місця подій, допитував осіб тощо.

«Згодом зрадник отримав «підвищення» від окупантів та обійняв посаду так званого «начальника слідчого відділу» у псевдоправоохоронному органі окупантів. Від ляльководів для роботи підозрюваний отримав автівку «УАЗ-Патріот» з латинською літерою «Z»», - додають в прокуратурі.

Читайте також: У звільнених від росіян Ізюмі та Куп’янську затримали трьох колаборанток

Як повідомляв Укрінформ, на визволеній території Харківської області Служба безпеки України затримала колаборанта, який допомагав росіянам грабувати своїх односельців.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-