У звільнених від росіян Ізюмі та Куп’янську затримали трьох колаборанток

У звільнених від росіян Ізюмі та Куп’янську затримали трьох колаборанток

Укрінформ
В Ізюмі та Куп’янську Харківської області затримали трьох колаборанток.

Як передає Укрінформ, про це Державне бюро розслідувань повідомляє у Телеграмі.

Так у визволеному від росіян Ізюмі вдалося викрити й затримати двох колишніх працівників правоохоронних органів.

Посадовиця податкової служби після початку повномасштабної війни продовжила роботу вже в "адміністрації" ворога. Вона займалася підбором кадрів для "міської ради" Ізюма, передавала інформацію про патріотів.

Читайте також: Жителів визволених територій закликали передавати СБУ докази воєнних злочинів росіян

"Щоб віддячити росіянам за довіру, жінка не пропускала масових заходів, де з гордістю розповідала прокремлівським пропагандистам, як їй добре стало жити. Сюжети з її інтерв’ю рясніли в ефірах російських каналів", - ідеться в повідомленні.

Інша зрадниця вступила до лав так званої "народної міліції". Вона вмовляла колишніх колег з Ізюмського відділу поліції теж переходити на службу до росіян. Також жінка показала загарбникам, де розташовані усі державні органи міста.

Ще одна громадянка України пішла працювати у створену загарбниками податкову структуру в Куп’янську. Вона відбирала гроші у населення на користь росіян під виглядом стягнення податків.

Читайте також: Затримали російського військового, який переховувався на звільненій Харківщині

Усім трьом повідомили про підозру за фактом державної зради (ч. 2 ст. 111 Кримінального кодексу України). Санкція статті передбачає довічне позбавлення волі з конфіскацію майна.

Як повідомляв Укрінформ, у вересні працівники ДБР разом з контррозвідкою Служби безпеки затримали так званого очільника поліцейського відділку загарбницької "влади" у Балаклії.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-