На Запоріжжі без газу 268 населених пунктів, без світла - 72

На Запоріжжі без газу 268 населених пунктів, без світла - 72

Укрінформ
У Запорізькій області через ворожі обстріли перед початком опалювального сезону без газу залишаються 268 населених пунктів, знеструмлені - 72.

Про це в Телеграмі повідомляє голова Запорізької ОВА Олександр Старух, передає Укрінформ.

"На сьогодні внаслідок пошкодження окупаційними військами магістральних газогонів без газопостачання залишаються 268 населених пунктів Запорізької області, знеструмлені 72 населені пункти. Тому усі повинні максимально підготуватись до можливих ризиків та мати відповідні плани реагування", - йдеться у повідомленні.

Читайте також: У звільнені від окупантів села Харківської області повертають електроенергію

В ОВА зазначають, що особливу увагу приділяють забезпеченню сировиною котелень на твердому паливі, які обігрівають бюджетні заклади, та стану проведення відповідних закупівель. Вони розглядаються як тимчасові пункти обігріву у разі відсутності газо- та електропостачання.

До початку опалювального сезону створюються запаси передусім вугілля. На переважній більшості територіальних громад проведено відповідні процедури закупівлі. На сьогодні вугілля заготовлено в обсягах 61,2%, деревини та пелетів – 59%.

Читайте також: Україна працює над безпековою концепцією за моделлю Ізраїлю - Шмигаль

Як повідомляв Укрінформ, Прем'єр-міністр Денис Шмигаль заявив, що на сьогодні стан готовності України до опалювального сезону перевищив 80%.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-