У Харкові понад 400 будинків не підлягають відновленню – мер

У Харкові понад 400 будинків не підлягають відновленню – мер

Укрінформ
У Харкові є 67 житлових об’єктів, які можна відновити до закінчення війни, на деяких із них уже ведуться будівельні роботи. При цьому 

Про це сказав в ефірі марафону «Єдині новини» Харківський міський голова Ігор Терехов, передає кореспондент Укрінформу.

«Ми вже почали відновлення деяких об’єктів, тих, які можна відновити, відбудувати. Вчора один з таких об’єктів відвідав Президент України Володимир Зеленський. Ми відновлюємо кілька. В планах – 67 таких об’єктів, котрі ми можемо відновити до завершення війни. Але, звичайно, є будинки, котрі не підлягають відновленню. Їх понад 400», - сказав Терехов.

За даними мера, ті харків’яни, які виїхали, можуть дізнатися про стан будинку та його перспективу за допомогою спеціального чат-боту. Для себе люди приймають рішення – залишатися там, куди вони виїздили від обстрілів, чи повертатися. Для тих, хто повертається, але втратив житло, є місця в гуртожитках, заявляє Терехов.

«Вони зможуть там жити до тих пір, поки не буде відновлено їхнє житло чи збудоване нове», - обіцяє мер.

За його словами, житло втратили понад 150 тис. харків’ян.

Однак, запевняє мер, настрій у містян піднесений. «Люди радіють звільненню територій Харківщини завдяки нашим героїчним захисникам», - сказав Терехов.

Міський голова прогнозує, що обстрілів Харкова завдяки звільненню території області від загарбників буде менше, однак залишається небезпека ракетних обстрілів із території російського Бєлгорода.

Як повідомлялося, завдяки контрнаступу українських військових із початку вересня звільнено 8500 кв. км території Харківщини з 388 населеними пунктами. За даними ОВА, під окупацією залишилося тільки 6% області (з 32%). Операція по звільненню Харківщини триває.

Фото: АА

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-