СБУ відкрила справу через ворожі ракетні удари по дамбі на Дніпропетровщині

СБУ відкрила справу через ворожі ракетні удари по дамбі на Дніпропетровщині

Відео
Укрінформ
Служба безпеки України відкрила кримінальне провадження за фактом ворожих ракетних ударів по дамбі Карачунівського водосховища у Дніпропетровській області.

Як передає Укрінформ, про це повідомляє СБУ.

Також раніше Служба безпеки почала розслідування обстрілу російськими загарбниками ТЕЦ у Харківській області.

Провадження відкрито за ч. 2 ст. 438 Кримінального кодексу України (порушення законів та звичаїв війни).

Слідчі Служби безпеки збирають відповідну доказову базу для притягнення винних до відповідальності, зокрема і в рамках міжнародного судочинства. Адже дії росіян – ніщо інше, як військовий злочин, зазначає виконувач обов’язків голови СБУ Василь Малюк.

Читайте також: Рівень води в Інгульці стрімко падає, рятувальники працюють в екстремальних умовах

«Країна-терорист намагається створити гуманітарну катастрофу і вкотре показує всьому світу свою справжню суть. Не маючи змоги перемогти на полі бою, росія від безвиході завдає ударів по цивільних об’єктах та критичній інфраструктурі. Ворог марно думає, що коли після обстрілів дамб українські річки вийдуть з берегів, то це йому допоможе. Насправді ж такі дії викликають в українців лише додаткову лють та завзятість – і ця хвиля знесе тільки самих окупантів», – наголосив Малюк.

Як повідомляв Укрінформ, увечері 14 вересня авіація росії завдала удару крилатими ракетами "Кинжал" та "Іскандер" по гідротехнічних спорудах Кривого Рогу. Внаслідок спричинених ними пошкоджень рівень води у річці Інгулець піднявся на 1-2 метри.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-