СБУ затримала у Запоріжжі агентку фсб із позивним «007»

СБУ затримала у Запоріжжі агентку фсб із позивним «007»

Укрінформ
Контррозвідка СБУ затримала російську агентку, яка прибула до Запоріжжя під "легендою" волонтерки, а насправді виконувала завдання з виявлення дислокації підрозділів ЗСУ.

Як передає Укрінформ, про це СБУ повідомляє у Телеграмі.

Жителька тимчасово захопленого Пологівського району Запорізької області була завербована спецслужбами рф ще на початку повномасштабного вторгнення.

Від свого російського куратора вона отримала позивний "007" та інструктаж з ведення розвідувально-підривної діяльності на території регіону.

Для маскування злочинних дій поплічниця агресорів представлялась місцевою волонтеркою. На тимчасово захопленій території вона, через свої особисті зв’язки, збирала установчі дані на учасників партизанського руху на півдні для їхнього подальшого виявлення.

Читайте також: Хакери фсб атакували Україну за пів року до повномасштабної війни - Федоров

Наступним завданням агентки було налагоджувати контакти з українськими захисниками, щоб встановити місця дислокації та переміщення підрозділів ЗСУ. Для цього вона виїхала до Запоріжжя.

Отримані координати, а також дані про кількість особового складу і техніки Сил оборони жінка планувала передавати ворогу через спеціально створений анонімний Телеграм-канал.

Співробітники спецслужби своєчасно викрили і нейтралізували зловмисницю. Слідчі СБУ повідомили їй про підозру у державній зраді, вчинену в умовах воєнного стану. Суд обрав їй запобіжний захід у вигляді тримання під вартою.

Читайте також: У Дніпрі викрили агентку фсб - «зливала» дані з космічно-ракетного підприємства

Заходи з викриття проводили співробітники управління СБУ Запорізької області за процесуального керівництва Запорізької обласної прокуратури.

Як повідомляв Укрінформ, у Запорізькій області засудили на 15 років позбавлення волі чоловіка, який коригував вогонь російських загарбників по позиціях Збройних сил України.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-