У Балаклії проводять ексгумацію двох убитих росіянами мирних жителів

У Балаклії проводять ексгумацію двох убитих росіянами мирних жителів

Фото
Укрінформ
У звільненому місті Балаклія Харківської області проводиться ексгумація двох убитих росіянами жителів, яких розстріляли прямо в центрі міста в останні дні окупації.

Про це повідомив журналістам у звільненій Балаклії радник міністра внутрішніх справ Антон Геращенко, передає Укрінформ.

«Поліція закінчує ексгумацію тіл двох громадян України, які були розстріляні в останні дні окупації. Вони були розстріляні прямо в центрі міста, поруч з блокпостом. російські орки вирішили, що ці люди є якимись нашими диверсантами, але це були звичайні громадяни, цивільні», - наголосив Геращенко.

У Балаклії проводять ексгумацію убитих росіянами мирних жителів / Фото: В’ячеслав Мадієвський, Укрінформ

Він зауважив, що це лише початок викриття злочинів російських загарбників, оскільки, за повідомленнями місцевих мешканців, людей схоплювали десятками та тягли до відділку поліції, де загарбники влаштували свій штаб.

Читайте також: У визволеному селі на Харківщині виявили тіла чотирьох закатованих мирних жителів

«Катували їх там. Після цього ці люди не поверталися. Ми розуміємо, що тут масштаб злочинів не такий великий, як у Бучі, але кожне життя людини унікальне, і зараз ми будемо по кожному випадку катування, вбивства, зґвалтування порушувати кримінальні справи», - сказав радник міністра.

За даними Геращенка, в Україні загалом відкрито вже більше 30 тис. кримінальних проваджень щодо воєнних злочинів окупантів.

Як повідомлялося, до початку вересня на Харківщині було тимчасово захоплено майже третину області. В ході масштабного наступу ЗСУ, за даними заступниці міністра оборони Ганни Маляр, уже звільнено більше 300 населених пунктів області, зокрема, міста Балаклія, Ізюм, Куп’янськ, Вовчанськ, селища Великий Бурлук і Дворічна.

У м. Балаклія, що було окуповане 2 березня і з якого почалася масштабна операція ЗСУ, вже відновлено роботу поліції, яка приймає заяви від мешканців і фіксує злочини російських загарбників.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-