У Львові шахраї розробили нову схему збагачення – фейкові штрафи порушникам ПДР

У Львові шахраї розробили нову схему збагачення – фейкові штрафи порушникам ПДР

Укрінформ
У Львові шахраї під виглядом інспекторів з паркування виписують незаконні повідомлення про притягнення водіїв до адміністративної відповідальності. Фейковий штраф пропонується оплатити за Qr-кодом.

Про це повідомили в управлінні безпеки Львівської міської ради, передає Укрінформ.

«Фейкові повідомлення містять QR-код для оплати. Насправді ж повідомлення про адмінпорушення не містять цих кодів для оплати, наразі така опція перебуває на стадії розробки», - зазначають у міськраді.

Читайте також: У Запоріжжі затримали шахраїв, які телефонували громадянам і виманювали гроші

Тож, у разі виявлення повідомлення з QR-кодом, водіїв закликають не переходити за цим посиланням та телефонувати на інформаційну лінію відділу інспекторів з паркування.

Управління безпеки вже звернулося до органів поліції для визначення та притягнення до відповідальності осіб, які вчиняють шахрайство на території Львівської міської територіальної громади.

Водіям нагадують, що у повідомленні про притягнення до адміністративної відповідальності повинна бути відображена така ж сама інформація, що і у Постанові, відповідно до ст. 283 Кодексу України про адміністративні правопорушення (окрім персональних даних власника транспортного засобу): найменування органу (прізвище, ім’я та по батькові, посада посадової особи), який виніс постанову; дата розгляду справи; зазначення нормативного акта, що передбачає відповідальність за таке адміністративне правопорушення; прийняте у справі рішення; дата, час і місце вчинення адміністративного правопорушення; транспортний засіб, який зафіксовано в момент вчинення правопорушення (марка, модель, номерний знак); технічний засіб, яким здійснено фото або відеозапис (якщо такий запис здійснювався); розмір штрафу та порядок його сплати; правові наслідки невиконання адміністративного стягнення та порядок його оскарження; відривна квитанція із зазначенням реквізитів та можливих способів оплати адміністративного стягнення у вигляді штрафу.

Читайте також: Поліція затримала автошахраїв, які ошукали волонтерів і військових

Таке повідомлення також має містити адресу сайту, де порушник може ознайомитися із фото чи відеозаписом свого порушення, а також вказаний номер телефону інформаційної лінії інспекторів з паркування та графік роботи.

«Якщо ви знайшли на лобовому склі транспортного засобу повідомлення, що не містить усіх вищезазначених пунктів та містить QR-код, не переходьте за посиланням, а поінформуйте про це посадових осіб відділу інспекторів з паркування», - наголошують в управлінні безпеки ЛМР.

Як повідомляв Укрінформ, у соціальній мережі Facebook активізувалися шахраї, які спекулюють на темі грошових виплат українцям. Зловмисники використовують тематику грошових компенсацій, фінансової допомоги від ООН, Європейського суду з прав людини, Товариства Червоного Хреста тощо.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-