Львівські волонтери створять робочу групу для співпраці з ОВА та правоохоронцями

Львівські волонтери створять робочу групу для співпраці з ОВА та правоохоронцями

Укрінформ
У Львівській ОВА напередодні, 12 вересня, зустрілися волонтери, влада та правоохоронці, щоб запобігти перешкоджанню законної діяльності з постачання гуманітарної допомоги для військових.

Про це в Телеграмі повідомив начальник Львівської ОВА Максим Козицький, передає Укрінформ.

«За результатом зустрічі домовилися, що волонтерська спільнота створить робочу групу, яка регулярно контактуватиме з Львівською ОВА та правоохоронними органами області, щоб оперативно вирішувати всі виклики, які ускладнюють або перешкоджають законній діяльності волонтерів, у тому числі напрацьовуватиме законодавчі зміни», - написав Козицький.

Зі слів очільника області, окрім волонтерів на зустрічі були присутні очільники Прокуратури, СБУ та Нацполіції у Львівській області.

Читайте також: Поліція оголосила 79 підозр за фактами продажу гумдопомоги псевдоволонтерами - Клименко

Серед питань, які обговорили, – права та правові межі праці волонтерів в умовах воєнного стану. Також йшлося про розслідування, яке стосується діяльності деяких львівських волонтерів.

Як повідомляв Укрінформ, Президент Володимир Зеленський провів зустріч з міністром внутрішніх справ Денисом Монастирським і головою Національної поліції Ігорем Клименком щодо справи продажу волонтерами автомобілів, які були призначені для ЗСУ. Зеленський наголосив, що «заробляти на захисниках неприпустимо, це злочин не лише з погляду закону, а й з погляду людської совісті».

Раніше, 8 вересня, поліція прийшла з обшуком до львівського волонтера та активіста Святослава Літинського, який займається постачанням автомобілів для ЗСУ.

Читайте також: Під час обшуку у квартирі львівського волонтера Літинського його не було вдома

Суд у Львові 30 серпня відпустив під особисте зобов’язання двох волонтерів, яких правоохоронці підозрюють у продажі гуманітарної допомоги (автомобілів для потреб ЗСУ).

За даними слідства, схему організував львівський художник, який долучився до волонтерського руху. Правоохоронці вважають, що фігуранти ввозили на територію України автомобілі на пільгових умовах під виглядом гуманітарної допомоги, оформлювали машини на адресу благодійного фонду для потреб військовослужбовців ЗСУ, але замість безоплатної передачі підрозділам ЗСУ підшуковували покупців на іномарки.

Читайте також: Президент обговорив із керівниками МВС та Нацполіції справу щодо продажу автомобілів для ЗСУ

Слідчі задокументували факт продажу чотирьох автомобілів на загальну суму 20,7 тис. доларів.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-