Псевдокерівника Луганської ТЕС судитимуть за співпрацю з росіянами

Псевдокерівника Луганської ТЕС судитимуть за співпрацю з росіянами

Укрінформ
Так званий керівник Луганської ТЕС постане перед судом за співпрацю з російськими загарбниками, зокрема за передачу псевдовладі майна теплостанції.

Як передає Укрінформ, про це Київська міська прокуратура повідомляє в Телеграмі.

Зазначається, що спеціальне досудове розслідування стосовно колаборанта, який передав майно Луганської ТЕС представникам загарбницької влади, завершене, обвинувальний акт скерований до суду.

За даними слідства, у травні після тимчасового захоплення міста Щастя колишній керівник департаменту з управління виробництвом Луганської ТЕС товариства з обмеженою відповідальністю «ДТЕК Східенерго», діючи з корисливих мотивів та всупереч розпорядження керівництва компанії про тимчасове припинення роботи ТЕС через бойові дії, передав загарбницькій владі цілісний майновий комплекс теплостанції вартістю понад 36 мільйонів гривень.

Також встановлено, що підозрюваний добровільно надав згоду на зайняття посади керівника Луганської ТЕС.

Дії обвинуваченого кваліфіковані за ч. 4 ст. 111-1 (передача матеріальних ресурсів незаконним збройним чи воєнізованим формуванням, створеним на тимчасово окупованій території, та/або збройним чи воєнізованим формуванням держави-агресора, та/або провадження господарської діяльності у взаємодії з державою-агресором, незаконними органами влади, створеними на тимчасово окупованій території, у тому числі окупаційною адміністрацією держави-агресора) Кримінального кодексу України.

Читайте також: Росіяни та колаборанти тікають з України – у Станиці Луганській черга з автівок на 12 км

Як повідомляв Укрінформ, суд призначив 15 років позбавлення волі зраднику, який «охороняв» для російських загарбників захоплені мости в Запорізькій області.

Фото: Телеграм Київської міської прокуратури

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-