Суд дав 15 років в'язниці зраднику, який «охороняв» захоплені мости на Запоріжжі для рф

Суд дав 15 років в'язниці зраднику, який «охороняв» захоплені мости на Запоріжжі для рф

Укрінформ
​​За матеріалами Служби безпеки України суд призначив 15 років тюрми зраднику, який «охороняв» для рф захоплені мости на Запоріжжі.

Про це повідомляє СБУ в Телеграмі, передає Укрінформ.

"За даними слідства, засудженим є мешканець Донецької області, який у 2015 році приєднався до бойовиків так званої народної міліції днр. Перебуваючи на «посаді» гранатометника, брав активну участь у бойових діях проти підрозділів АТО на сході України. З 24 лютого воював проти України у складі 129 стрілецького полку 70-ї армії зс рф. У складі ворожих військ чергував на блокпостах загарбників у тимчасово окупованих селищах Заозерне та Новогригорівка Херсонської області. Потім його призначили «охороняти» захоплені мости на Запоріжжі, які ворог використовував для переправлення зброї та боєприпасів на передню лінію", - повідомляють в СБУ.

Читайте також: СБУ викрила ще трьох колаборанток на Луганщині, серед яких «зірка» роспропаганди

Наприкінці червня цього року зловмисник був затриманий співробітниками Служби безпеки спільно з підрозділами ЗСУ під час бойового зіткнення у Запорізькій області. Суд призначив йому покарання у вигляді 15 років позбавлення волі з конфіскацією майна.

На підставі доказової бази, яку зібрала Служба безпеки в ході розслідування, суд визнав зловмисника винним у державній зраді, вчиненій в умовах воєнного стану, та участі у діяльності не передбачених законом збройних формувань.

Як повідомлялося, співробітники СБУ зібрали докази добровільної співпраці з ворогом на тимчасово окупованій території Луганщини ще трьох колаборанток.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-